Nikon gözlük camları fiyat farkına değer mi?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: PHANTEKS White Eclipse P400A
Güç kaynağı: FSP 600W 80+ Psu
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ 6600XT
Anakart: Gigabyte b450 SH2
Ram: Corsair Vengeance 2x8 3000mhz
SSD: Kingston Kc3000 1TB
Merhaba yakın bir tarihte gözlüğümü değiştireceğim gözlükcü Nikon öneriyor. İlk camım da Nikon'du ama çok o zamanlar küçüktüm. Pek idrak edemedim aradaki farkı. Sizce tutup da bir çift gözlük camına 1K vermeye değer mi? Diğer markalar 400 TL civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değmez. Herhangi bir optikçide normal cam + antirefle kaplama yaptır yeter. Atasun'da yaptırabilirsin ama uyanık ol. Cama şunları ekleyelim diye diye gereksiz yere fiyatı şişirebiliyorlar.

Göz numaran büyükse camların kalın olacaktır, eğer ince bir çerçeve kullanıyorsan çerçevene yakışması için camları inceltebilirsin. Optikçi kullandığın çerçeveye göre camları ne kadar inceltmenin uygun olacağını söyler. Kemik çerçeve kullanıyorsan yüksek oranda inceltme yaptırmana gerek yok.

Bir de çoğu optikçi "günde ekranlara kaç saat bakıyorsun" gibi klasik sorularla mavi renk filtresi itelemeye çalışır. Benim gittiğim optikçi bu filtrenin pek de gerekli olmadığını ve gözün zararlı ışınlara da ihtiyaç duyduğunu söylemişti. Tabi doğruluğunu bilemiyorum... Ayrıca bu filtre görüntüyü doğal olarak sarımtırak yapıyor. Eğer bilgisayar ve telefon ekranları gözünü/başını ağrıtırsa cihazın kendi mavi ışık filtresini kullanırsın. Anlayacağın mavi ışık filtresine ekstra para ödeme.

Bir de toza dayanıklılık, hidrofobik cam (su itici) ve çizilmeye dayanıklı kaplamalar var. Tozlu ortamlarda bulunmuyorsan toza dayanıklılığa gerek yok. Camlarım suyu itmese de olur dersen hidrofobik cama da bulaşma. Çizilmeye dayanıklı kaplama sana kalmış. Dikkatsiz kullanıyorum diyorsan kesinlikle yaptır.

Numaran büyükse değer.

mavi renk filtresi

Bu filtre yüksek oranda mavi ışığı yansıtan modellerden ise kafanın arkasından gelen ışıklar da cama çarpıp yansıyarak gözüne gelir, bu da rahatsız eder bilgin olsun. Arkadan gelen önemli miktarda ışık yoksa tercih et bu kaplamayı sadece.
Örneğin, tablet kullanıyorsan ve kafanın arkasında bir ışık kaynağı yoksa faydalı olur. Ama günlük kullanım için pek önermem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı