Aslen Samuray ninjanin rakibi olamaz çünkü Samuray sadece kılıç kullanır, ninja ise Ninpou ya dahil bir çok silah veya teknik kullanır.
Her türlü ninja kazanır diyorum.
Pusuya düşürüyor yani . Eğer atik ise samuray doğal olarak ama bir ninjanın pusuya düşürülme durumunda savaşmayı tercih edeceğini sanmıyorum, ki samuraylar ninjaların yaşantısını 'onursuz' olarak nitelendirdikleri için aynı onursuzluğu tekrar edeceklerini sanmıyorum.
Bana göre en olası senaryo ninja/lar pusuya düşürür, baktı olmuyor, uzatmaz/lar. Dakikalarca savaşmak da onların mottosuna ters çünkü.
Dostum samuray tam donanımlı ağırdırlar bazıları görevin dışında kralın huzurundadır görevdeki samuray daha zırhlıdır kralın huzurundakiler kaftanlıdırlar ve daha hafiftirler ama samuray kazanır ninja dar alanda kalırsa daralır ve başı döner o zamana kadar el fatiha
Samuraylar agır zırhlıdır ama hareket kabiliyetlerı oldukca hızlıdır bir de kralın huzurunda meditasyonda olanlar var kıdemli samuraylar shogunlar shogun ve samuray aynıdır shogun olanını diyorsan shogunlar bayrak taşıyıcılarıdır ve komutandırlar ve bir ninjayı yenebilecek hızdalar ama bir ninja dar alanda hareket kabiliyetini kaybeder o zamana kadar samuray kılıcı saplar veya öldürmeden idam ederler.