Nintendo kültürsüzlüğü

Ben de fikrimi belirtmek istiyorum.
Alana lafım yok zevk işidir kendini mutlu hissediyorsa elbette almak oynamak en büyük hakkıdır. Ancak oyun çeşitliliği ve ergomomi açısından ben negatif yönde buluyorum.
Kısacası gerek yapısı, gerek sunduğu oyunlar olsun tercih etmeyeceğim bir cihaz.
 
bizim milletimiz PC almasına rağmen PC oyunlarını korsan olarak oynayan bir kitleden ibaret. Nintendo oyunlarının da bildiğim kadarıyla emulatör yordamıyla PC'de korsan olarak oynanması mümkün olabilmekte. Kırmakta zorlanıyorlar gerçi ama er ya da geç kırılıyor bir şekilde.

Hal böyleyken zaten üç kuruşa beş takla atan bir milletken gidip Nintendo konsoluna o kadar para verilmesini beklemek aşırıya kaçmak oluyor. Şahsen ben de oynamak isterim hatta küçükken Almanya'dan gelen arkadaşların elindeki Nintendolarda da çok oyunlar oynadım ama şu anda gidip Nintendo konsoluna verecek 6000 TL param yok maalesef.

Ayriyeten Nintendo ülkemizde pazarlama ve tanıtım olarak çok geri planda kalmış gözüküyor. Konsol denildiği zaman PS ve Xbox dışında hangi birimizin aklına Nintendo geliyor?​
 
Yorumları okudum genel olarak fiyatların çok yüksek olmasından yakınılmış. Arkadaşlar bu memlekette 8.3K olmasına rağmen çıktıği gün bitip kara borsaya düşen konsollar var tamam oyunları pahalı onu bende kabul ediyorum ama bence fiyat konusunu bir kenara koyup öyle tartışmalıyız.
Nintendo, Türkiye'ye ne yatırımı yapmış ki kitlesi, kültürü olsun? Bence eğlenceli oyunları var ama pazarlaması, yerelleştirmesi zayıf.

Evet çok haklısınız Nintendo Türkiye'de aktif olmadığı için bir kitle oluşmadı. Sıfır oyun fiyatları satıcıların insafına kalmış durumda maalesef TR eshopu olmayınca.
 
Evet çok haklısınız Nintendo Türkiye'de aktif olmadığı için bir kitle oluşmadı. Sıfır oyun fiyatları satıcıların insafına kalmış durumda maalesef TR eshopu olmayınca.
Resmi Distribütör falan yazıyor bugün baktım. Nintendo distribütörü değil mi onlar? Xbox bile yeni yeni yerelleştirmeye destek vermeye başladı, Nintendo'nun uzak doğulu kafasında olduğunu düşünürsek daha bekleyeceğiz gibi duruyor.
 
Resmi distribütör falan yazıyor bugün baktım. Nintendo distribütörü değil mi onlar? Xbox bile yeni yeni yerelleştirmeye destek vermeye başladı, Nintendo'nun Uzak Doğu'lu kafasında olduğunu düşünürsek daha bekleyeceğiz gibi duruyor.

Tabii ki resmi distiribütör var ama aktif değiller ve çok pahalı sarıyor CD Media. E shopları olmadığı için sıfır oyun fiyatlari çok uçuk herkes kafasına göre fiyat koyuyor onu demek istedim ps veya Xbox gibi degil.
 
Nintendo Switch ilk çıktığında aldım ve toplam 30 saat bile oynamadım.
Zelda BOTW, Fire Emblem: Three Houses, Xenoblade Chronicles 2 gibi exclusive oyunlarım da var. bunlardan hiç birini 2 saaten fazla oynayamadım. En çok oynadığım oyun Animal Crossing oldu o da 10 saat falandır. Pokemon Sword zaten çok kötüydü, Nexomon'dan daha çok zevk aldım.
2020 yılında 4K ekranımda 720p çözünürlükte Nintendo Switch oynamaktan zevk almıyorum. Nintendo Switch çok niche bir konsol. Ucuz olsa bile Türkiye'de tutabileceğini sanmıyorum.
 
Nintendo oyunlarının neredeyse hepsi birbirine benzeyen ve aynı oyunlar. Sony ve Xbox'un yaptıkları oyunlar daha özgün ve farklı oyunlar. Nintendo oyunları seviyesindeki oyunları telefonda da oynabilirsiniz ancak PS4 ve Xbox'un kalitesinde oyunları kolay kolay bulamazsınız.
 
Sırf Zelda BOTW ve Mario Odyssey bile aldırtır bence o konsolu. Konsollar genel olarak çok pahalı Türkiye'de bence Switch diğerlerine göre bu piyasada fiyat olarak uygun. Ucuz demiyorum bakın diğerlerine göre uygun yoksa hepsi pahalı. Bir de Switch'in el konsolu olması artısı var. İster yatıp yatağa oynayabiliyorsun ister tv'ye bağlayıp (Yatağa yatıp, yorganı kafaya kadar çekip yorgan altında Skyrim ve Witcher 3 oynama düşüncesi bile güzel.😃) .Zaten dünya da satış rakamları gösteriyor ki çok başarılı bir konsol (Bir kaç yıl dünyada en çok satan olmuştu Ps5 çıkana kadar.) . Türkiye'de ise Nintendo kültürsüzlüğü durumunu ben yadırgamıyorum. Konsol camiasında ülkemiz Xbox'a bile tam alışmış değil. Bir Sony hanedanlığı var. Sony'de bu hanedanlığı hak etmedi mi? Tabi ki etti çünkü konsol ve oyun konusunda Türkiye'ye çok güzel yatırımlar vs. yaptı. Oyunları Türkçe verdi. Ama bu fiyat konusu cidden çözülmeli Amerika'da 2500-3000 birim kazanan bir garson vs. 200-300 birime ulaşıyor bu konsollara. Gençler oynamalı bence oynamadan üretemez çünkü. Yazılım-oyun üretmek ülkelerin ekonomilerine ciddi kazanç sağlıyor ama maalesef bilgisayarlar bile pahalı.
 
Son düzenleme:
Nintendo oyunlarının neredeyse hepsi birbirine benzeyen ve aynı oyunlar. Sony ve Xbox'un yaptıkları oyunlar daha özgün ve farklı oyunlar. Nintendo oyunları seviyesindeki oyunları telefonda da oynabilirsiniz ancak PS4 ve Xbox'un kalitesinde oyunları kolay kolay bulamazsınız.

Sony'i anlarım ama kaç tane Xbox oyunu botw veya Odyssey, mario kart ile yarışabilir KB ama bence Xbox'ın özel oyun konusunda çok önünde.
Yeterince reklam yapılmadı burada. Bir de birinden görme olayı yok burada.

Türkiye'de oyunlarını çeken kimse yok. Oyunları görebilecekleri kimse yok.

Evet çok haklısın o kültürü yaycak insan yok birkaç YouTuber kendi çapında bu işi yapiyor ama yüzbinlere ulaşacak kişiler yapmıyor maalesef.
 

Geri
Yukarı