Nintendo Switch 2 mi Nintendo Switch OLED mi?

kn3zzzy

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir konuda kararsız kaldım ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Nintendo Switch 2 ile Nintendo Switch OLED arasında seçim yapmaya çalışıyorum. Bildiğim kadarıyla switch 2 daha yeni nesil olacak ve performans açısından avantaj sağlayacak gibi duruyor; ancak switch OLED de ekran kalitesi ve mevcut oturmuş kütüphanesiyle hâlâ oldukça cazip görünüyor.

Bir de son zamanlarda “çipletme” konusunu sık duymaya başladım. Bu işlemin avantajları, dezavantajları ve olası riskleri konusunda net bir bilgiye sahip değilim. Özellikle cihazın garanti durumu, Online kullanımda yaşanabilecek sorunlar veya uzun vadede donanıma etkisi gibi konularda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Siz olsanız şu aşamada hangisini tercih ederdiniz? Hem teknik hem de kullanıcı deneyimi açısından görüşlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olur.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, bir konuda kararsız kaldım ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Nintendo Switch 2 ile Nintendo Switch OLED arasında seçim yapmaya çalışıyorum. Bildiğim kadarıyla switch 2 daha yeni nesil olacak ve performans açısından avantaj sağlayacak gibi duruyor; ancak switch OLED de ekran kalitesi ve mevcut oturmuş kütüphanesiyle hâlâ oldukça cazip görünüyor.

Bir de son zamanlarda “çipletme” konusunu sık duymaya başladım. Bu işlemin avantajları, dezavantajları ve olası riskleri konusunda net bir bilgiye sahip değilim. Özellikle cihazın garanti durumu, Online kullanımda yaşanabilecek sorunlar veya uzun vadede donanıma etkisi gibi konularda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Siz olsanız şu aşamada hangisini tercih ederdiniz? Hem teknik hem de kullanıcı deneyimi açısından görüşlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olur.

Seitch oled kaç yıllık cihaz ama switch 2'nin sorunu şu sizin olmuyor kiralıyorsunuz yani çipleme vs. çıktığında ileride farketseler hesabı banlasalar bir daha kullanamıyorsun hiç bir şekilde.

Bence Switch 2 açıkçası. OLED harbi milatlık cihaz baya güçsüz yeni oyunlar da artık gelmiyor sanırsam. Switch 2 alıp yeni özel oyunları , Cronos gibi RE9 gibi oyunları bile oynayabilmek çip muhabbetinden daha önemli bence. Ekranın boyutu da çok iyi OLED model baya küçük. Ben de PC işleri bitince aksilik olmazsa Switch 2 almayı düşünüyorum PS5 Pro var zaten bir tek Switch lazım.

Seitch OLED kaç yıllık cihaz ama switch 2'nin sorunu şu sizin olmuyor kiralıyorsunuz yani çipleme vs. çıktığında ileride fark etseler hesabı banlasalar bir daha kullanamıyorsun hiçbir şekilde.

Kiralıyorsunuz derken nasıl yani hocam?

Bence switch 2 açıkçası. OLED harbi milatlık cihaz bayağı güçsüz yeni oyunlar da artık gelmiyor sanırsam. Switch 2 alıp yeni özel oyunları, cronos gibi RE9 gibi oyunları bile oynayabilmek çip muhabbetinden daha önemli bence. Ekranın boyutu da çok iyi OLED model bayağı küçük. Ben de PC işleri bitince aksilik olmazsa switch 2 almayı düşünüyorum PS5 Pro var zaten bir tek switch lazım.

Teşekkürler hocam cevabınız için bende de PS5 Slim var bir tek handheld Console eksik kaldı oda olursa oyun keyfini umarım yaşayabileceğim her yerde.

Kiralıyorsunuz derken nasıl yani hocam?

Teşekkürler hocam cevabınız için bende de PS5 Slim var bir tek handheld Console eksik kaldı oda olursa oyun keyfini umarım yaşayabileceğim her yerde.
Bütçe varsa Steam Deck de fena cihaz. Şahsen sağlam el konsolu fetişim var param olsa Deck Switch 2 PSP ne varsa alırım. Deck çok pahalı o yüzden en ulaşabileceğim şey Switch 2 gibi duruyor. Özel oyunları da merak ediyorum zaten özel optimize edilmiş RE9 gibi oyunların olması da iyi.

Bütçe varsa Steam Deck de fena cihaz. Şahsen sağlam el konsolu fetişim var param olsa deck switch 2 PSP ne varsa alırım. Deck çok pahalı o yüzden en ulaşabileceğim şey switch 2 gibi duruyor. Özel oyunları da merak ediyorum zaten özel optimize edilmiş RE9 gibi oyunların olması da iyi.

Bencede Steam Deck ve Xbox ally gibi cihazlar iyi ancak maalesef pahalılar hocam özellikle bence en iyisi Xbox'ın handheld Console'u gibi görünüyor. Switch 2'de yine de iyi gibi diğerlerine kıyasla o yüzden galiba switch 2 alacağım.

Hocam eğer karar verirseniz hangi cihazı alacağınız konusunda bu konuda neden o cihazı seçtiğinizi anlatabilir misiniz acaba yardımcı olmak için?
Ben Switch 2 ye daha yakınım. Switch 1 çok eski ve yeni oyunlarda problem. Kırık almak istemiyorum çünkü arada mario kart world tarzı oyunlarda oynamak istediğim için multiplayer kısmı lazım bana. Kafamı kurcalayan yüksek donanımlı bilgisayarım var yanına ps5 almak daha mantıklı olabilir. Neredeyse aynı fiyata satılıyor çünkü ps5 ile switch 2.

Çip konusu için önceden başka bir hocama yazmıştım, o mesajı alıntı yapayım.
Merhabalar hocam size de hayırlı geceler dilerim.
Öncelikle çip taktırmak, Nintendo Switch’in içine ekstra bir donanım parçası (modchip) lehimletmek demektir hocam. Eğer işini bilen birine yaptırmazsanız cihaz bile bozulabilir.
Çipin artıları ve eksilerini şöyle sıralayalım hocam:
Artıları:
Resmi olmayan oyunları oynayabilirsin.
Bazı özel modlar ve emulator’lar çalıştırabilirsiniz.
Kendi oyun yedeklerini çalıştırabilirsin.

Eksileri:
Kullandığınız hesapla online oynayamazsınız, denemeye çalışırsanız yüksek ihtimalle de ban yersiniz.
Konsol garantisi varsa eğer geçersiz olur.
Yukarda dediğim gibi takarken cihazı bozma riski var.

Eğer çip resmi mağaza dışı oyunları çalıştırıyorsa, oyunları eShop gibi indirir gibi değil, genelde SD kart üzerinden yükleme yapıyorsunuz hocam.
eShop’tan sizde olan resmi oyunları indirmeniz hala normal şekilde oluyor, çip bunu engellemiyor, onu belirteyim.

Hayır, çip tüm eShop’u içermez. eShop hala Nintendo’nun sunucularında ve resmi olarak oradan alınır. Çip, sadece sistemin kendi sınırlarını farklı bir yolla aşmanı sağlar.

Bazı yeni çıkan oyunlar oynanabilir, fakat hepsi değil hocam.
Çünkü yeni çıkan oyunlar Nintendo’nun en güncel sistem kilitlerine göre korunuyor ve çip buna her zaman yetişemeyebiliyor maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı