Nintendo Switch Lite vs Xbox One S

ozaylol

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben fiyatı uygun olan bir konsol arayışına girdim. Alacağım konsol ne olursa olsun, Dolap-Gardrops gibi uygulamalardan kargo ile alacağım çünkü ailemin haberi yok. Çekiliş tarzı bir kılıf uyduracağım. İlk el konsolu arıyordum, yatakta indie oyunlar ve Fortnite oynamak kulağa çok zevkli gelmişti. Switch Lite'ı Dolap'tan 6000 TL civarına sıfıra yakın buldum. Biraz daha araştırınca karşıma Xbox One S çıktı. Bu konsol eski olmasına rağmen Fortnite'ı 60 FPS stabil oynatabiliyormuş. Üstüne Game Pass de alırsam çok uyguna gelir diye düşündüm.

Ama halihazırda MX550 (GTX 1050 seviyelerinde) ekran kartlı bir laptopum var. Sizce hangisi daha iyi olur? Bu arada, Xbox kolsuz 5000 TL civarı, sıfır kozmetiği falan da çok iyi.

İsteğinizin tam olarak ne olduğuna kesin bir karar vermelisiniz. Switch Lite bende de var, gerçekten keyifli cihaz. Ekranı normal Switch'e göre küçük olsa da, her oyun 1080p çalışmasa da bir şeyleri yatarak oynamak her zaman aşırı keyifli bir şey ve istediğin yerde oynamak da aynı şekilde çok güzel. Ama diyorsan ki ben yeni çıkan oyunları da oynamak istiyorum, AAA oyunlara ilgim var onları da oynarım o zaman kesinlikle Xbox One S almalısın. Ki dediğin gibi Fortnite'ı da sabit 60 FPS oynatır, sürekli olarak oynuyorsan Fortnite'ı her şekilde One S daha mantıklı. Bir önceki nesilden olsa da hali hatrı sayılır güçte bir konsol.

İsteğinizin tam olarak ne olduğuna kesin bir karar vermelisiniz. Switch Lite bende de var, gerçekten keyifli cihaz. Ekranı normal Switch'e göre küçük olsa da, her oyun 1080p çalışmasa da bir şeyleri yatarak oynamak her zaman aşırı keyifli bir şey ve istediğin yerde oynamak. Ama diyorsan ki ben yeni çıkan oyunları da oynamak istiyorum, AAA oyunlara ilgim var onları da oynarım o zaman kesinlikle Xbox One S almalısın. Bir önceki nesilden olsa da hali hatrı sayılır güçte bir konsol.

Hocam çoğu AAA oyunu kendi bilgisayarımdada oynayabiliyorum aslında GTA 5 RDR 2 Witcher 3 gibi benim için önemli olan GTA 6 ydı ama zaten ne bilgisayarım kaldırır ne de Xbox One S'e gelir o yüzden büyük ihtimal switch Lite alıp geçerim.

Hocam çoğu AAA oyunu kendi bilgisayarımdada oynayabiliyorum aslında GTA 5 RDR 2 Witcher 3 gibi benim için önemli olan GTA 6 ydı ama zaten ne bilgisayarım kaldırır ne de Xbox One S'e gelir o yüzden büyük ihtimal switch Lite alıp geçerim.
GTA 6 için PS5 veya XSX şart hocam. Onun dışı diğer AAA oyunlara karşı konsolda oynama gibi bir isteğiniz yoksa bu durumda da Switch daha mantıklı tabii. Fortnite'ı da ne kadar oynadığınıza bağlı olarak değişir.

GTA 6 için PS5 veya xsx şart hocam. Onun dışı diğer AAA oyunlara karşı konsolda oynama gibi bir isteğiniz yoksa bu durumda da switch daha mantıklı tabii. Fortnite'ı da ne kadar oynadığınıza bağlı olarak değişir.

Hocam açıkçası Nintendo alırsam indie oyunlar ve Fortnite dışında bir şey indirmeyeceğim exclusive oyunlardan Max Kirby veya splatoon oynarım Fortnite'a gelirsek fazla oynuyorum aslında ama 30 FPS oynatıyor işte sizde varsa söyler misiniz çok FPS düşmesi oluyor mu? (switche 30 FPS kendi bilgisayarımda düşük orta ayarlarda az da drop olsa 60 FPS alıyorum.

Hocam açıkçası Nintendo alırsam indie oyunlar ve Fortnite dışında bir şey indirmeyeceğim exclusive oyunlardan Max Kirby veya splatoon oynarım Fortnite'a gelirsek fazla oynuyorum aslında ama 30 FPS oynatıyor işte sizde varsa söyler misiniz çok FPS düşmesi oluyor mu? (switche 30 FPS kendi bilgisayarımda düşük orta ayarlarda az da drop olsa 60 FPS alıyorum.
Hocam bende var Switch Lite ama Fortnite oynamıyorum ondan FPS dropları hakkında bir bilgim yok. Fakat kendiniz demişsiniz zaten bilgisayarınızda düşük ayarlarda az drop ile 60 FPS alıyormuşsunuz zaten. Ara sıra drop girse bile bilgisayarınızda her şekilde daha çok keyif alırsınız Switch'te oynamaya göre. Hem sabit 30 FPS hiç akıcı gelmiyor, hem ekran küçük rakipleri takip etmekte zorlanırsınız hem de Switch ile Fortnite oynarken ne kadar keyif alırsınız o konuda emin olamıyorum. Çünkü aletin el ile tutma mantığı gereği çok hızlı hareket edemezsiniz Fortnite'da. Özellikle PC'den geçtikten sonra baya bi yavaş gelir gibime geliyor.

Lafı uzatmadan diyeceğim şu ki, AAA oyunları zaten PC'de oynarım dediğiniz sürece Switch Lite yine de daha mantıklı. En azından indie oyunları yatarak oynarken alacağınız keyifi çoğu şeyde bulamazsınız.

Anladım hocam biraz daha düşünmek en mantıklısı teşekkürler.
Aynen hocam bence de. Biraz daha para biriktirip düz Nintendo Switch almayı da düşünebilirsiniz hocam. Fortnite'da o zaman o cihaz ile aşırı keyif alırsınız. Joy-con'ları çıkarılabildiğinden ve içinde jiroskop olduğundan dolayı oyunda aim alırken jiroskopu falan kullanabiliyorsunuz, hem de 60 FPS oyun (handheld modunda değil ama) çok daha akıcı.

Aynen hocam bence de. Biraz daha para biriktirip düz Nintendo Switch almayı da düşünebilirsiniz hocam. Fortnite'da o zaman o cihaz ile aşırı keyif alırsınız. Joy-con'ları çıkarılabildiğinden ve içinde jiroskop olduğundan dolayı oyunda aim alırken jiroskopu falan kullanabiliyorsunuz, hem de 60 FPS oyun (handheld modunda değil ama) çok daha akıcı.

Normal switch 60 FPS'mi yeni öğreniyorum öyleyse 1K falan arttırıp onu alabilirim ama sanırım sadece TV modunda değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı