Nintendo'nun PlayStation'a karşı satışlardaki ezici üstünlüğü

Sadece PlayStation 2 konsolu 155 milyondan fazla satmış.

Evet PS2 gerçekten çok başarılı bir konsoldu ama topluca olarak bakarsak Nintendo daha çok satıyor zaten. Arkadaşlar 94 sonrasını kat öncesi haksızlık olur dedi. O şekilde bile Nintendo daha önde. Çünkü Nintendo her kesime hitap edecek konsollar yapıyor bence geçmesi normal.
 
PlayStation, PS3 nesli dışında hiç kaybetmedi. PS1'de de PS2'de de kazandı. PS4 vs Nintendo Switch'de berabere olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Nintendo'nun kendi alanında ( el konsolunda) bir rakibi yok. Fakat PS'in Xbox gibi ciddi bir rakibi var.
 
Nintendo ile Sony'yi karşılaştırmak doğru değil alanları farklı sonuçta. Zaten kâr olarak bırak PS'yi, Xbox'ın bile gerisinde Nintendo.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır el konsolunda hep Nintendo'nun çok çok altında kaldı. Ve ayrıca sadece Switch bile PS4'ü geçti. Ama bunlar dışında haklısın.
Ps4 ile switchi karşılaştırdım satış rakamları neredeyse eşit. El konsolu zaten Sony için hep ara konsollar oldu hiç bir zaman ana amacı olmadı.
 
PS4 ile Switch'i karşılaştırdım satış rakamları neredeyse eşit. El konsolu zaten Sony için hep ara konsollar oldu hiçbir zaman ana amacı olmadı.

Aralarında yaklaşık 5 milyon var ki bu fark gittikçe açılacak çünkü Switch OLED modeli bayağı sevildi. Ama Sonny'nin el konsolu ana amaç edinememesi bence Vita'nın çok başarısız olması. Aslında sonny şansız döneme denk geldi çünkü mobil oyun pazarı yükselişteydi o zamanlar. Her neyse Nintendo ve sonny zaten Japon markası ki bu da Japon'ların oyun konsolu sektöründe pek de rakibi olmadığını gösteriyor. Xbox yine iyi dayanıyor ikisi karşısında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı