Nisa 153 ile nisa48 nedir?

Kur'an-ı Kerim'de ilginç çelişki derken hani ispatlanmış bir şey gibi söylediğin için değiştirmiş olabilir arkadaş. Sen filozof falan mısın da ispatladın bunu gelmişsin burada kanıtlıymış gibi konuşuyorsun. Konu başlığını değiştiren moderatör arkadaşa saygılarımı sunuyorum ayrıca.

Ben diyorum ki eşit davanıcaksın iki tarafada. İspatlanması ya da ispatlanmaması mühim değil. Misal arabamdaki ilginç motor arızası yazsaydım ve tartışmalarımız sonucu motor arzasının aslında olmadığını yağ göstergesi olduğunu öğrenseydim sence kimse başlığı değiştirme ihtiyacı duyar mıydı? Kardeşim senin motor arızasını ispatladın mı ki başlığı öyle koydun diye? Kur'an-ı kerim ispatlandı mı ki sen onu alıp okula sokağa kışlaya siyasete sokuyorsun ben burada basit bir konuya bile başlığımı sokamıyorum. Devlet(moderatör)eşit derecede ateist ve Müslüman davranmalı.

Adamın çevirmesindeki maksatı anla diye diyorum.

Hocam bakın yine dünki ile aynı oldu. Her seferinde ondan kasıt ondan maksat aslında anlatılmak istenen şuydu diyorsunuz. O zaman oraya maksatını anlatmak istediğini yazsaydı direk diyorum. Allah'ın ayetlerinin anlaşılması için falanca elmalının yorumu filanca ibn-kesir'in tefsiri mi şart?

Adamın çevirmesindeki maksatı anla diye diyorum.

Bana göre değil şunlara göre:

“Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.” mâide suresi 44. ayet.

“Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” mâide suresi 45. ayet.

“Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.” mâide suresi 47. ayet.

Fasık Allah'a isyan eden Allah'ın kurallarını çiğneyen kimselere denir.
Allahin hükmettiği derken adalet ten bahsediyorsak bir sıkıntı yok ama şuan bazı ülkelerdeki gibi sözde şeriattan bahsediyorsanız bununla islamin cok ilgisi yok söyleyeyim. Kuranda bildigim yönetimle ilgili cok ayet yok

Allah'in hükmettiği derken adalet ten bahsediyorsak bir sıkıntı yok ama şu an bazı ülkelerdeki gibi sözde şeriattan bahsediyorsanız bununla İslam'in cok ilgisi yok söyleyeyim. Kuranda bildigim yönetimle ilgili cok ayet yok.

Zaten şeriat demek kuran demekdir Allah'ın yasaları yani.

Hocam bakın yine dünki ile aynı oldu. Her seferinde ondan kasıt ondan maksat aslında anlatılmak istenen şuydu diyorsunuz. O zaman oraya maksatını anlatmak istediğini yazsaydı direk diyorum. Allah'ın ayetlerinin anlaşılması için falanca elmalının yorumu filanca ibn-kesir'in tefsiri mi şart?

Sen değil miydin "14 alim böyle çevirmiş demek ki doğru" diyen?

Arapça öğrenmeden Meal'e bakarak çelişki buluyorsun sonra da Allah bizi alimlere neden muhtaç etsin diyorsun.

Kuran'ı anlamak kolay bir şey değildir onu muazzam yapan da budur bir alim anlamak için 50 yılını vermişse sen 0'dan anlamaya çalışmak yerine alimin bilgisini alıp üstüne koyarak öğrenirsin.

İstersen 0'dan da başlayabilirsinz ama ömrün yetmez benden söylemesi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Arapça öğrenmeden Meal'e bakarak çelişki buluyorsun sonra da Allah bizi alimlere neden muhtaç etsin diyorsun.

Kuran'ı anlamak kolay bir şey değildir onu muazzam yapan da budur bir alim anlamak için 50 yılını vermişse sen 0'dan anlamaya çalışmak yerine alimin bilgisini alıp üstüne koyarak öğrenirsin.

Hocam ama kuran Yönetim kitabı degil dini ogrenme kitabi bu yuzden bunu direk yonetime vurmak ne kadar doğru olur bilemem. Verdigin ayetleri alinti almadan tamamını okursan cogunda ahlak, dürüstlük, doğruluktan bahsediyor. Siz bunlardanmi bahsediyorsunuz?

Kuranı anlamak kolay bir şey değildir onu muazzam yapanda budur bir alim anlamak için 50 yılını vermişse sen 0'dan anlamaya çalışmak yerine alimin bilgisini alıp üstüne koyarak öğrenirsin.

Allah benim ona uymam onu anlamam için bir kitap gönderiyor kitapta ki isteklerini yapmazsam günahkar olup cehheneme düşüyorum, ama kitabı anlamaya sıfırdan başlarsam kimseye muthaç kalmadan, ömrüm yetmez öyle mi? Bu dediğin bile başlı başına bir çelişkidir. Allah'ın kendisi diyor biz kuranı apaçık indirdik diye. Madem öyle ömrümüzün yeteceği şekilde indirip düzenleseydi kolay çevrilebilen bir dilde indirilseydi de sizler maksat kasıt maksat diye diye yeni bir tefsir kitabı oluşturmasaydınız.

Atatürkçülere ateist mi dediniz alttan alttan daha demin? Atatürkçüyüm ve Müslümanım.
Olmasi gerekenin bu olmasi gerektigini dusunuyorum. Atatürk düşmanları genelde dini meselelerden dolayı düşmandır. Tarihi doğru okusalar zaten anlarlar ama çok düz düşündükleri için bunu anlayamamakta olduklarini düşünüyorum.

Kafir ilan edildim tanımadığım biri tarafından iyi mi? Tartışmayacağım. Ne desem aynı şeyi söylüyorsunuz zaten.

Bana göre değil şunlara göre:

“Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.” mâide suresi 44. ayet.

“Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” mâide suresi 45. ayet.

“Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.” mâide suresi 47. ayet.

Fasık Allah'a isyan eden Allah'ın kurallarını çiğneyen kimselere denir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00