Nisan Ayı Sistem Tavsiyeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Janissary Kesinlikle öyle olmalıydı. Bende anladım ama kartı aldıktan belli bir zaman sonra anladım en az 2GB değilde 4GB bellek olması gerektiğini.
Zira gerçekten her iki kartta tatmin edici performans sunabilen kartlar ve 2GB çoğu oyunda kısıtlıyor bu kartları.

@Silinen üye VRAM kullanan oyunların sayısı az. VRAM farkı olan aynı model ekran kartlarının aralarındaki fiyat farkları yüksek olursa daha yüksek VRAM olan modeli alınmamalı. Her halikarda RX 480 4 GB ve 1060 3 GB almak RX 470 8 GB almaktan daha iyi.

@BERWAR Son çıkan oyunların yarısından çoğu 4GB VRAM üstünde bellek kullanıyor. Ayrıca 1060 3GB mı alınır? RE7'de Doku ayarını Low yaparsın herhalde.

Buyur git al görelim. Git 8 GB al, bakalım günün sonunda hangi kart daha iyi FPS alacak. Sen o ayarı açsan ne olur açmasan ne olur.
Ya hocam güldürüyorsunuz ya. Tamam neyse ya isteyen istediğini alır artık ne diyelim. Sırf böyle dediğiniz için umarım bir gün benim gibi 4GB'lık bellekli bir kart alırsanız daha sonra oyun neden takılıyor demeyin ama. Biz diyeceğimizi dedik. Tecrübe ile sabit.

@BERWAR Hocam, dediginiz gibi 470 8 GB ve RX 480 4 GB aldik. Test ediyoruz. VRAM'den dolayi RX 489'de ayarlari Ultra'dan Very High'a dusurduk. RX 470 8 GB ile tum ayarlari fulledik. Girdik oyuna, RX 480 4 GB 100 FPS veriyorsa 470 75 FPS versin (Ki o kadar fark yok.). Gene 100 ile 75 arasindaki farki bariz fark etmeyecegiz ama oyun kalitemizden olacagiz.

Dediğim gibi 970 yerine R9 390 alan adam bu tarz oyunlarda ayar kısmakla uğraşmadan en son ayarlarda oynuyor.

@BERWAR
(1080p Ultra da MSAA kapalı oynadığım kadarı ile 4GB vram in üzerine çıkan oyunlar)

1.Rise of the Tomb Raider

2.Shadow of Mordor

3.Call of duty İnfinite Warfare

4.Deus ex Mankind Divided

5. Resident Evil 7 Biohazard

6. Tom Clacny Ghost Wildlands

7. Sniper Ghost Warior 3 (Beta)

Bu oyunların ROTTR ve SOM hariç hepsi yeni gelen ve (gelecek oyunlar SGW) hepsi de 4GB vram in üstüne çıkıyor daha ne olsun hocam. Bu önümüzde ki süreçte 4GB vram devrinin son bulacağının habercisi zaten.

Ayrıca siz demek istediğimizi tam olarak anlayamadınız.Bakın diyorum hatta şartları eşitleyelim örnek veriyorum Rise of the tomb raider da Rx480 4GB ile Rx480 8GB en yüksek detaylarda aynı FPS yi verebilir ama Rx480 4GB ultra detaylarda bellek yetersizliğinden habire anlık takılmalar yaşatacak ve ayar düşürmek zorunda kalacağız fakat RX 480 8GB ile ayar düşürmek zorunda kalmadan oynatmış olacak anlık takılmalar olmayacağı için.
Burada belleğin performansa etkisinden bahsetmiyoruz belleğin GPU yu kısıtlamasından bahsediyoruz.

Son düzenleme:
6GB'da yetersiz sayılır. En az 8 alacaksın artık.
Yine ayar kısıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…