Niteliksiz bir liseden derece yapmak mümkün mü?

Taha Doğan1

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Niteliksiz diye tabir edilen bir lisede 11. sınıf öğrencisiyim. YKS'de derece yapmayı hedefliyorum. Açıkçası 9-10. sınıfım yazılı haftası çalışmakla geçti. Ağustos ayından beri düzenli bir şekilde çalışıyorum. Tek odağım şu anda TYT matematik. Bu sene sadece TYT'ye odaklanıp seneye full AYT çalışmayı düşünüyorum. Çevrenizde veya bizzat bu forumda niteliksiz bir lisede okuyup güzel sıralamalar yapmış birileri var mı? Bizzat tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Bu sene sadece TYT'ye odaklanıp seneye full AYT çalışmayı düşünüyorum.
Bu cümle maalesef doğru değil çünkü TYT hiçbir zaman bitmiyor ve sınava girene kadar devam ediyor. İkisini de koordineli bir şekilde yürütmeniz gerekiyor.

Niteliksiz liselerde derece yapan öğrenciler tabii ki var yeterki kendine karşı gerçekçi ol ve evde eksiklerini öğrenmeye çalış. Eğer denemelerde 30-40 net bandındaysan yazın full TYT'ye bakarsın okul açılınca da AYT'ye başlayıp, TYT'yi de tekrarlar ile götürürsün.

Bu cümle maalesef doğru değil çünkü TYT hiçbir zaman bitmiyor ve sınava girene kadar devam ediyor. İkisini de koordineli bir şekilde yürütmeniz gerekiyor.

Niteliksiz liselerde derece yapan öğrenciler tabii ki var yeterki kendine karşı gerçekçi ol ve evde eksiklerini öğrenmeye çalış. Eğer denemelerde 30-40 net bandındaysan yazın full TYT'ye bakarsın okul açılınca da AYT'ye başlayıp, TYT'yi de tekrarlar ile götürürsün.
Bende arkadaşla aynı durumdayım. Hiç bir şekilde temel olmadığı için 11 bana japonca gibi geliyor. Bundan dolayı 11i umursamıyorum şuan hızlıca temel atmaya çalışıyorum. 12 konu, geometri üçgenler, fonksiyon vs. vs.

Önemli olan sen ders çalışıyorsan yaparsın sadece denemeleerde biraz zorls ve evde bayağı bir şekilde çalış önemli olan lise değil sensin.

Bende arkadaşla aynı durumdayım. Hiç bir şekilde temel olmadığı için 11 bana japonca gibi geliyor. Bundan dolayı 11i umursamıyorum şuan hızlıca temel atmaya çalışıyorum. 12 konu, geometri üçgenler, fonksiyon vs. vs.

11. Sınıfta bağlantılı konular var ama hepsi değil, öğrenebildiklerini yine öğrenmeye çalışmanı tavsiye ederim. 11. Sınıfı eğer yıl içinde bitirmeyip seneye bırakırsan senin için daha zor olur. TYT Matematikten ilk 12 konuyu hızlıca bitirmekle başlayabilirsin.

Meslek lisesindeyim. 11. sınıfta kültür dersleri pek olmuyor. 12 de sıfırdan ayt tyt başlanıyor. Benimde şuanda ondan dolayı düşüncem böyle.

11. Sınıfta bağlantılı konular var ama hepsi değil, öğrenebildiklerini yine öğrenmeye çalışmanı tavsiye ederim. 11. Sınıfı eğer yıl içinde bitirmeyip seneye bırakırsan senin için daha zor olur. TYT Matematikten ilk 12 konuyu hızlıca bitirmekle başlayabilirsin.
Evet hedefim o yönde. Trigonometrenin birim çembere kadar olan kısmını gözüm kapalı yaptım çok kolay dedim saat bulma radyan esas ölçü falan filan olur ya. Sonuçta toplama çıkarma var önceki konularla bağlantılı değil. Ama iş birim çembere gelince yok pisagor yok açılar falan bende hiç temel yok hiç anlamıyorum.

1.olarak şu nitelikli-niteliksiz lise olayı baştan saçmalık. Sırf sınav puanıyla giriliyor diye böyle ayrım çıkardılar. Maksat dershaneler ve kitapçılar sınav hazırlığından para kazansın.
Türkiye'de eğitim sistemi zaten ortada.

2.olarak "niteliksiz" olarak lanse edilen okullardan tıp kazanan bir tanıdığım var. Keza ben de düz bir Anadolu lisesi mezunuyum. Veteriner fakültesinden mezun oldum. Bizim fakültede İzmir Atatürk lisesi ve fen lisesinden mezun olan hatta ticaret meslekten mezun olmuş dönem arkadaşlarım var.

En kötü ne fark olabilir? Belki boş geçirdiysen temelin kötü olur. İnternette binlerce video var. Buradan eksiğini tamamlarsın zaten. Fen lisesine giden öğrenciye okulda farklı bir müfredat anlatmıyorlar ki 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı