Nitro 5 AN515-45 RAM taktırma ücreti

Bütçe
700

grant

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 550 4GB | i3 10100f | 8GB DDR4 3200Mhz ram | MSI H510M-A PRO
Meslek
Vatandaş
Acer Nitro 5 AN515-45 cihazımı alallı 1 ay olmadı 8 GB RAM oyunlarda yetersiz oluyor. Ekstra 8 GB RAM daha eklemek istiyorum. Piyasada 8 GB DDR4 laptop RAM'leri 500-1000 arası ben kendim RAM alsam ve yetkili servise götürsem değişim ücreti olarak ne kadar ister ve cihaz garanti dışı kalır mı?

yetkili serviste cihaz garanti dışı kalmaz fakat şunu diyebilirler taktıracağın ram de bizden olmalı.
bir tık tuzlu olur ama garantiyi bozmamış olursun.
Bende acer nitro 5 ekim ayında aldım 16gb ye yükselttim kendim yaptım bu işlemi garantiyi bozdum.

Seninki gibi yeni laptoplara ram takmak aşırı kolay. Kendi ramine uygun bir başka ram sipariş edersen 3-5 tane vida söküp rami takabilirsin. Kablo falan hiçbir şey çıkarmaya uğraşmıyorsun.

Yetkili servis ram takar mı bilemiyorum, arayıp onlardan ram almayı da sorabilirsin belki.

Seninki gibi yeni laptoplara ram takmak aşırı kolay. Kendi ramine uygun bir başka ram sipariş edersen 3-5 tane vida söküp rami takabilirsin. Kablo falan hiçbir şey çıkarmaya uğraşmıyorsun.

Yetkili servis ram takar mı bilemiyorum, arayıp onlardan ram almayı da sorabilirsin belki.
Eski laptoplara ram takmak daha kolay dost çoğu eski laptopta kapağı kaldırmıyorsun bile bu laptoplarda acer nitro 5 gibi tüm kapağı komple açıyorsun. eski laptoplarda hepsinin yeri bölüm bölüm tek vida sökerek ram kapağı açıyorsun değişip kapatıyorsun.

Aceri aramıştım garanti bozulmuyor dediler bende 16gb yaptım.

yetkili serviste cihaz garanti dışı kalmaz fakat şunu diyebilirler taktıracağın ram de bizden olmalı.
bir tık tuzlu olur ama garantiyi bozmamış olursun.
Bende acer nitro 5 ekim ayında aldım 16gb ye yükselttim kendim yaptım bu işlemi garantiyi bozdum.
Garanti bozulmuyor.

Kendin takarsan.

Şunu da eklemek istiyorum, acer nitro 5 3200 8 gb vardı.
ek olarak 3200 mhz crucial micron ram aldım cl degerleri hepsi aynı.
Fakat 16 yapınca 2933 mhz ye düştü ramler.
Acerin yabancı forumlarında araştırdım hemen hemen herkeste böyle.
Sebebi şu birebir aynı ram kullanmadığımız için olabilirmiş.
2- Acerin bios güncellemesi ile bunu düzeltecek.

Başka seçenek yok.

2933 mhz ile 3200 mhz arasında hız farkı sezmedim oyunlarlada da fps farkı hissetmedim.
Görev yöneticisinden görene kadar haberim yoktu.

Şunu da eklemek istiyorum, acer nitro 5 3200 8 gb vardı.
ek olarak 3200 mhz crucial micron ram aldım cl degerleri hepsi aynı.
Fakat 16 yapınca 2933 mhz ye düştü ramler.
Acerin yabancı forumlarında araştırdım hemen hemen herkeste böyle.
Sebebi şu birebir aynı ram kullanmadığımız için olabilirmiş.
2- Acerin bios güncellemesi ile bunu düzeltecek.

Başka seçenek yok.

2933 mhz ile 3200 mhz arasında hız farkı sezmedim oyunlarlada da fps farkı hissetmedim.
Görev yöneticisinden görene kadar haberim yoktu.
Garantiniz bozuldu mu. Birde mhz farkı bence fazla oynamaz ama 8 ile 16 oyunlarda güzel fark veriyor. Bios güncellemesi ile düzeltilebilir mu?

Garantiniz bozuldu mu. Birde mhz farkı bence fazla oynamaz ama 8 ile 16 oyunlarda güzel fark veriyor. Bios güncellemesi ile düzeltilebilir mu?
Bios güncellis ile düzelmiyor yanına eklediğim ram 3200mhz cl22 8gb voltoaji her şey aynı fakat takınca 2933 yazıyor. Rami çıkarıp görev yöneticisini açıyorum 3200 mhz yaziyor,
Daha sonra içinde olan kendi ramini cikarip daha sonra satin aldigim rami takiyorum genr 3200 yaziyor.

İkitane 3200 olunca 2933 mhz oluyor.
Ramler birebir aynı değil diye olabilir bios güncellemesi ile düzelebilir. Son biostayım.
8Den 16 ya gecince muazzam performans arttı. Çift kanal oldu.

T
Bios güncellis ile düzelmiyor yanına eklediğim ram 3200mhz cl22 8gb voltoaji her şey aynı fakat takınca 2933 yazıyor. Rami çıkarıp görev yöneticisini açıyorum 3200 mhz yaziyor,
Daha sonra içinde olan kendi ramini cikarip daha sonra satin aldigim rami takiyorum genr 3200 yaziyor.

İkitane 3200 olunca 2933 mhz oluyor.
Ramler birebir aynı değil diye olabilir bios güncellemesi ile düzelebilir. Son biostayım.
8Den 16 ya gecince muazzam performans arttı. Çift kanal oldu.
Teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı