Nitro 5 AN515-58 Secure Boot kapatılıp mı format atılmalı?

Shimuss

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Acer kullanan herkes bakıp okuyup deneyimlerini paylaşırsa çok sevnirim. Format atma aşamasında Security Boot'u kapatıp mı yaptınız teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 kuracağım ama açıkken Security boot fail hatası alıyorum.

HP marka güncel bir laptopta da aynı Flash'ı denedim bir sıkıntı olmadı onda.

O yüzden Acer kullanıcıları diye belirttim.
Açık olduğuna emin misin? Acer marka laptoplarda secure boot açmak için BIOS'a şifre koymak lazım.

Açık hocam şifre koydum biliyorum o adımları.

O yüzden şu mevzuyu anlamadım başka markada Security boot açıkken sıkıntı yok bunda var.
Secure booth kapatıp denedin mi ve Biosta flashı 1. Sıraya aliyorsan alma onun yerine f12 boot menü seçeneğini ac ve bilgisayar açılırken f12 baş oradan flashi seç

Secure booth kapatıp denedin mi ve BIOS'ta flashı 1. sıraya aliyorsan alma onun yerine F12 boot menü seçeneğini AC ve bilgisayar açılırken F12 baş oradan flashi seç.

Hocam kapalıyken kurulum ekranına gidebiliyorum da benim sorduğum soru Acer'ların hepsinde mi aynı muhabbet var yoksa ben bir hata mı yapıyorum onu öğrenmeye çalışıyorum.

Hocam kapalıyken kurulum ekranına gidebiliyorum da benim sorduğum soru Acer'ların hepsinde mi aynı muhabbet var yoksa ben bir hata mı yapıyorum onu öğrenmeye çalışıyorum.

Flashı Rufus'tan yazdırdıysan orada Secure Boot'u zorunlu yapma seçeneği var onu seçmiş olabilirsin. Acer'dan kaynaklı da olma ihtimali var. Bu arada dediğim boot menüden seçmeyi her format attığında yap. Çünkü 1. sıraya alınca format bittiği 'an flashı çıkartmak zorundasın ve daha her flash takıldığında bilgisayar flashtan başlamaya çalışacak. Bunun icin format atarken boot menüye girip flashı seçip at.

Flashı Rufus'tan yazdırdıysan orada Secure Boot'u zorunlu yapma seçeneği var onu seçmiş olabilirsin. Acer'dan kaynaklı da olma ihtimali var. Bu arada dediğim boot menüden seçmeyi her format attığında yap. Çünkü 1. sıraya alınca format bittiği 'an flashı çıkartmak zorundasın ve daha her flash takıldığında bilgisayar flashtan başlamaya çalışacak. Bunun icin format atarken boot menüye girip flashı seçip at.

Hocam birinci sıra muhabbetini biliyorum teşekkürler anlattığın için evet Rufus'tan yazdım ve Security boot zorunluluğunu aktif ettim çünkü bilgisayar destekliyor diye Acer kullanıcılarının bilgilerini alma isteiğmde Acer'dan kaynaklı olup olmadığı.

Hocam birinci sıra muhabbetini biliyorum teşekkürler anlattığın için evet Rufus'tan yazdım ve Security boot zorunluluğunu aktif ettim çünkü bilgisayar destekliyor diye Acer kullanıcılarının bilgilerini alma isteiğmde Acer'dan kaynaklı olup olmadığı.
O zaman sorun Acer'dan kaynaklıdır zaten Acerın secure bootu aktif etmek için şifre koydurması kadar saçma birşey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı