Nitro 5 laptopta dosya aktarım hızı birden düştü

cowgirl

Hectopat
1737402527500.png

Çok garip biçimde birden 100KB altında aktarım yapmaya başladı. Önbelleği temizledim tarayıcı tarama verilerini temizledim Kaspersky'dan hızlandırma yaptım düzelmedi. PC eski sayılmaz 1 sene oldu Nitro 5 kullanıyorum. aktarım yaptığım klasör 12gb'lık fm24 forma eklentisi içeriyor. downloads klasöründen belgelerime aktarım yapıyorum

Aktarım sırasında hızın düşmesi, özellikle çok sayıda küçük dosyanın taşındığı durumlarda karşılaşılabilen bir sorundur. SSD'ler büyük ve sıralı dosyaları hızlı bir şekilde işleyebilse de, küçük dosyalarla çalışırken rastgele okuma/yazma işlemleri ve veri yönetimi gibi faktörler performansı ciddi şekilde etkileyebilir. Ayrıca, SSD'nin doluluk oranı, TRIM ve garbage collection süreçleri de bu hız düşüşüne katkıda bulunabilir. Böyle bir durum yaşandığında, hem SSD'nin sağlık durumunu hem de performansını değerlendirmek için daha fazla bilgiye ihtiyacımız var.

Bu sorunu daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki bilgileri paylaşabilir misiniz?

• SSD markası ve modeli
  • SSD'nin doluluk oranı (mevcut kullanım yüzdesi)
  • Diskin SMART (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) durumu
Ayrıca, bir disk benchmark aracı (örneğin CrystalDiskMark veya AS SSD Benchmark) kullanarak SSD’nin okuma/yazma hızlarını ölçebilir misiniz? Elde edilen sonuçlar, sorunun diskten mi kaynaklandığını ya da farklı bir faktörün mü etkili olduğunu anlamamızda yardımcı olacaktır.

disk şifreleme açık mı? aktarılan dosyaların boyutları farklıdır? diskin doluluk oranı?

Ama kanımca aktarılan dosyaların boyutları küçük ve trim yapılmamış.

Aktarım sırasında hızın düşmesi, özellikle çok sayıda küçük dosyanın taşındığı durumlarda karşılaşılabilen bir sorundur. SSD'ler büyük ve sıralı dosyaları hızlı bir şekilde işleyebilse de, küçük dosyalarla çalışırken rastgele okuma/yazma işlemleri ve veri yönetimi gibi faktörler performansı ciddi şekilde etkileyebilir. Ayrıca, SSD'nin doluluk oranı, TRIM ve garbage collection süreçleri de bu hız düşüşüne katkıda bulunabilir. Böyle bir durum yaşandığında, hem SSD'nin sağlık durumunu hem de performansını değerlendirmek için daha fazla bilgiye ihtiyacımız var.

Bu sorunu daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki bilgileri paylaşabilir misiniz?

• SSD markası ve modeli
  • SSD'nin doluluk oranı (mevcut kullanım yüzdesi)
  • Diskin SMART (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) durumu
Ayrıca, bir disk benchmark aracı (örneğin CrystalDiskMark veya AS SSD Benchmark) kullanarak SSD’nin okuma/yazma hızlarını ölçebilir misiniz? Elde edilen sonuçlar, sorunun diskten mi kaynaklandığını ya da farklı bir faktörün mü etkili olduğunu anlamamızda yardımcı olacaktır.
@Lehim Pastası @830349
SSD marka/model: micron 2450 - MT...512TFK
Diğer veriler;
1737403689697.png

1737404424244.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı