Nitro AN16-41 laptopta oyunlarda anlık takılmalar oluyor

iqoizm

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,
Laptop Nitro AN16-41 sistem özelikleri aşağıdaki linktedir.

Geçen haftalarda bilgisayarımda Assassin's Creed Odyssey, Star Wars Jedi: Fallen order tarzı oyunları en yüksek ayarlarda takılmadan oynayabiliyordum, sonrasında kulaklık aldım ve ses kartı için yazılım yükledim, ses ayarlarım bozulduğu için bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım. Ve bilgisayarı tekrar kurduktan sonra yazılımları elden Acer'in web sayfasından tek tek indirmeye kalktım ve tekrardan hatalı işlem yaptığım için aynı gün içerisinde tekrardan SSD'leri biçimlendirip tekrardan format attım. Bu sefer Windows 11'in otomatik Update'leri ile sürücüleri otomatik yüklenmesini bekledim ve PC için gerekli olan GeForce Experience ve AMD işlemci sürücüleri kurdum. Sonrasında oyunları tekrar yükleyip tekrardan oynamaya devam edince takılmalar olduğunu fark ettim. Yani şu an Windows Update tüm driverlar güncel ve aygıt yöneticisinde herhangi bir hata görünmemekte sadece tek fark olarak GeForce Experience yükseltmesi olarak NVIDIA uygulaması olarak kullanıyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek kişiler olursa çok mutlu olurum.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

peki şuanda ne önerirsiniz
Hocam arkadaşın linki doğru ise acer'in sitesindeki önerilen driverları yükleyin. Anladığım kadarıyla link doğru ama yine de kontrolünü sağlayın.

Ayrıca bilgisayarınızda acer özel yazılımı yüklüyse o yazılımın ayarlarını kurcalayın, sessiz mod vesaire tarzı bir ayar aktifse bilgisayar büyük performans kısıtlamalarına maruz kalabiliyor. Hatta ilk bunu deneyebilirsiniz boşa driverlarla uğraşmamak adına.

Hocam arkadaşın linki doğru ise Acer'in sitesindeki önerilen driverları yükleyin. Anladığım kadarıyla link doğru ama yine de kontrolünü sağlayın.

Ayrıca bilgisayarınızda Acer özel yazılımı yüklüyse o yazılımın ayarlarını kurcalayın, sessiz mod vesaire tarzı bir ayar aktifse bilgisayar büyük performans kısıtlamalarına maruz kalabiliyor. Hatta ilk bunu deneyebilirsiniz boşa driverlarla uğraşmamak adına.

Nitro uygulaması yüklü ve performans modunda.

Hocam size yukarıda soru sormuştum takılmalar anlık mı sürekli mi yoksa kasma derecesinde mi, bu sorunun cevabı önemli biraz teşhis için.
örnek veriyorum oyunun bir dağında fareyi ufak bir kaydırıyorum anlık donuyor sonrasında düzeliyor oyun oynanacak seviyede fakat bu takılmalar beni rahatsız etti neden öncesinde böyle değildi. ve bu arada sizin dediklerinizi yaptım tüm sürücüleri şuanda tek tek yükledim ve halen aynı sorunu alıyorum

örnek veriyorum oyunun bir dağında fareyi ufak bir kaydırıyorum anlık donuyor sonrasında düzeliyor oyun oynanacak seviyede fakat bu takılmalar beni rahatsız etti neden öncesinde böyle değildi. ve bu arada sizin dediklerinizi yaptım tüm sürücüleri şuanda tek tek yükledim ve halen aynı sorunu alıyorum
Hocam acer uygulanasında dengeli kelimesini andıran bir mod var ise ona geçiş yapabilir misiniz? Ayrıca turbo boostu da kapatın. Bu dediklerimi yaparsanız termal sorun ihtimalini de elemiş olacağız. İşlemcinin termal eşiği yüksektir fakat gpunun termal eşiği 86 derece diye hatırlıyorum ve laptop kullandığınız için işlemcinin ısısı mutlaka gpuya da geçiyor. Oynadığınız oyunda çok fazla fps alıyorsanız ekran yenileme hızınız civarına fps'i kilitleyerek ısının daha da azalmasını sağlayabilirsiniz. 3 aylık laptopta bu tarz ısınma sorunları yaşamanız pek olası değil ama çok tozlu ortamlarda bulundurduysanız bilgisayarınızı fan çıkışlarınız tıkanmış olabilir. Ayrıca laptopunuzun sert bir zeminde olduğundan emin olun (kimse yatakta oyun oynamaz ama yine de emin olmak için yazmak istedim)

Hocam acer uygulanasında dengeli kelimesini andıran bir mod var ise ona geçiş yapabilir misiniz? Ayrıca turbo boostu da kapatın. Bu dediklerimi yaparsanız termal sorun ihtimalini de elemiş olacağız. İşlemcinin termal eşiği yüksektir fakat gpunun termal eşiği 86 derece diye hatırlıyorum ve laptop kullandığınız için işlemcinin ısısı mutlaka gpuya da geçiyor. Oynadığınız oyunda çok fazla fps alıyorsanız ekran yenileme hızınız civarına fps'i kilitleyerek ısının daha da azalmasını sağlayabilirsiniz. 3 aylık laptopta bu tarz ısınma sorunları yaşamanız pek olası değil ama çok tozlu ortamlarda bulundurduysanız bilgisayarınızı fan çıkışlarınız tıkanmış olabilir. Ayrıca laptopunuzun sert bir zeminde olduğundan emin olun (kimse yatakta oyun oynamaz ama yine de emin olmak için yazmak istedim)
sanırım sorunu çözmüş bulunmaktayım hikayeli oyunlarda fps olarak fazla fps aldığımdan ve sınır koymadığımdan dolayı anlık takılmalar yaşanıyordu fps sabitledim ve şuanlık herhangi bir hata almadım yardımlarınız için minnetarım sadece ufak bir sorum daha olucak sizce adlığım bilgisayar donanım açısından iyi midir? ve çoğu oyunda beni tatmin eder mi?

sanırım sorunu çözmüş bulunmaktayım hikayeli oyunlarda fps olarak fazla fps aldığımdan ve sınır koymadığımdan dolayı anlık takılmalar yaşanıyordu fps sabitledim ve şuanlık herhangi bir hata almadım yardımlarınız için minnetarım sadece ufak bir sorum daha olucak sizce adlığım bilgisayar donanım açısından iyi midir? ve çoğu oyunda beni tatmin eder mi?
Hocam rtx 4060 laptop kartı uzun yıllar yüksek veya ultra ayarlarda her oyunu oynatır demem çok yanlış olur, aynı şey kartınızın masaüstü versiyonu için de geçerli, gönül isterdi ki 4070 laptop alsaydınız fakat aradaki fiyat farkı düpedüz uçurum. Bence bütçenize göre en mükemmel tercihi yapmışsınız nitro serisini çok başarılı buluyorum. Tatmin olma eşiğiniz nedir bilemem ama bence tatminkar grafik ayarlarıyla(optimize edilmiş düşük orta yüksek karışık ayarlar bkz:link 2-3 sene optimizasyon sorunlu oyunlar hariç sorunsuz oynarsınız. Sonrasında ise low very low ayarlarına düşebilirsiniz ancak şahsen güncel oyunlarda bu ayarların bile fazlasıyla oynanabilir olduğunu düşünüyorum. DLSS'in yardımıyla dediğim gibi gayet güzel takılır gidersiniz. Bu arada yardımcı olduysam çok sevindim ancak sorun termal ise bu saydıklarım sadece geçici çözüm, sorun devam ederse garanti ile servise yollayın, kendiniz fan temizliği/macun değişimi vesaire kesinlikle yapmayın. Hatta elektik süpürgesi ile çekme saç kurutma makinesi ile üfleme bile yapmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı