Nitro AN515-42 Gaming laptop düşük GPU kullanımı sorunu

hamzakan1

Centipat
Merhaba arkadaslar, iki gun önce yeni laptop aldim fakat ekran kartindan memnun kalmadim. Nedense oyun kassa bile GPU kullanimi dusuk duzeyde kalıyor, basit oyunlarda bile kasma yapabiliyor Crossfire gibi. Max %20 gordum GPU kullanimini, CPU'da cok ciddi yukselmiyor oyunlarda, driveri guncelledin, sifirladim, sildim, kac kere yukledim, her seyi denedim, bir cozum bulamadim. İade etmek icin gorustum, para iadesi yapmiyorlar, kisitli bir surem var. Cozumunu bilen varsa yardimci olsun lutfen. Sistem ozellikleri:
  • RAM: 8 GB
  • İslemci: Ryzen 5 Quad-Core (4 Core) 3.6 GHz
  • Ekran karti: Radeon RX 560X 4 GB

İlk olarak fazla grafik gücü gerektirmeyen oyunlar, %100 GPU kullanacak diye bir şart yok.
Ayrıca oyun firmaları, ekran kartı sürücü geliştiricisi ile iletişime geçmezse, çoğu oyun dahili ekran kartı ile çalışıyor. Bu yüzden el yordamı ile oyunları eklemen gerekiyor.
Oyunun ''exe'' dosyasını ekleyeceksin. Launcher olarak geçen güncellemeleri sağlayan dosyasını değil.

İlk olarak fazla grafik gücü gerektirmeyen oyunlar, %100 GPU kullanacak diye bir şart yok.
Ayrıca oyun firmaları, ekran kartı sürücü geliştiricisi ile iletişime geçmezse, çoğu oyun dahili ekran kartı ile çalışıyor. Bu yüzden el yordamı ile oyunları eklemen gerekiyor.
Oyunun ''exe'' dosyasını ekleyeceksin. Launcher olarak geçen güncellemeleri sağlayan dosyasını değil.
Evet denedim tek tek ekledim fakat anlamadigim sey oyun kasarken neden gpu kullanimi %20 lerde

Söylediğin oyundan kaynaklı olabilir. Sunucusu uzaksa pingden kaynaklı kasabilir.
Zaten Crossfire çinliler dışında kimsenin oynamadığı pay to win bir oyun.

Söylediğin oyundan kaynaklı olabilir. Sunucusu uzaksa pingden kaynaklı kasabilir.
Zaten Crossfire çinliler dışında kimsenin oynamadığı pay to win bir oyun.
Tek o oyunda olsa keske 3-4 tane denedim ayni sorun gpu kullanimi hep dusuk ama kasma var

videolarda ayni laptop %100 performans sagliyor
Acerin kendi sitesindeki eski driveri yukledim ve format attik sorun cozuldu suan cok iyi durumda

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    458,2 KB · Görüntüleme: 75
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    360,4 KB · Görüntüleme: 74
  • 0E3E2BAE-2D15-4DBA-A44F-085CBC1DE835.png
    0E3E2BAE-2D15-4DBA-A44F-085CBC1DE835.png
    228,2 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, iki gun önce yeni laptop aldim fakat ekran kartindan memnun kalmadim. Nedense oyun kassa bile GPU kullanimi dusuk duzeyde kalıyor, basit oyunlarda bile kasma yapabiliyor crossfire gibi. Max %20 gordum GPU kullanimini, CPU'da cok ciddi yukselmiyor oyunlarda, Driver'i guncelledin, sifirladim, sildim, kac kere yukledim, her seyi denedim, bir cozum bulamadim. İade etmek icin gorustum, para iadesi yapmiyorlar, kisitli bir surem var. Cozumunu bilen varsa yardimci olsun lutfen. Sistem ozellikleri:
  • RAM: 8 GB.
  • Islemci: Ryzen 5 Quad-Core (4 Core) 3.6 GHz.
  • Ekran karti: Radeon RX 560X 4 GB.

Merhaba dostum PC'in Acer Nitro 5 mi oysa HDD'ye kurmuşsan oyunları SSD ne taşı bak aynı sorun bende de oldu berbat bir HDD'si var 5400 RPM ne olursa olsun 7200 RPM al test et istersen farkı anlican ekran kartı ile alakası yok düzelir bir de RAM 8 SE değiştir sisteme yetmiyor 16 yapman gerek düzelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı