Niye oyunlar için bir işletim sistemi yok?

Ek01000

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2019
Mesajlar
4.100
Makaleler
4
Çözümler
14
Yer
Birmingham
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Windows'un stabil olmadığını biliyoruz. Açıkcası oyun desteği olarak Linux, Windows kadar başarılı olsa ben bir saniye dahi beklemem Windows'ta ama maalesef Linux'un biraz daha zamana ihtiyacı var gibi. Başlıkta ki soruma gelirsek, milyonlarca yazılımcı var ve milyarlarca oyuncu var. Neden Windows'a rakip olarak bir OS çıkmıyor? Steamsoft veya SteamOS güzel olabilirdi :D.

Umarım bu fikri EA düşünmüyordur yoksa her bilgisayarı açışımız da bizde 1.99 USD isterdi :).
 
Aslında... SteamOS gerçekten var!
SteamOS

Arama motoru kullanmamanın dezavantajlarını yaşamış arkadaş :D SteamOS'a ek sayılabilecek çok fazla işletim sistemi var, kaldı ki PSP'nin kullandigi isletim sistemi dahi sonucta oyun için olan bir işletim sistemi.
 
Windows'un böyle bir şeye kolay kolay izin vereceğine inanmıyorum. Tabii ki yasal olarak yapılabilir fakat bu şirketler sektörlerinde tekelleşmiş ve inanılmaz güce sahipler. Bağlantıları çok fazla. Açıkçası güzel olurdu ama bunu imkansıza yakın görüyorum.
 
Genel olarak Windows'a rakip olarak hiçbir alternatif yok.
Konsol dışında oyun için Windows'tan daha kapsamlı bir platform yok. Sorduğun soruya cevabı arkadaş vermiş zaten, sadece oyun için olan işletim sistemleri konsollarda mevcut. Konsollar ne kadar gelişmiş olursa olsun yine Windows kadar içeriğe sahip değil. Exclusive dediğimiz konsollara özel olan içerikler de artık Windows'a uyarlanmaya başlandı. Her ne olursa olsun konsol ve PC'nin yeri ayrı benim gözümde. İkisi de ayrı güzel.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı