Algoritmik
Hectopat
Temel kart ürünü NLZE 001 Google'dan baktığım zaman NLZA 001 diye düzeltiyor. Sebebi nedir?
Yok mu böyle bir anakart?
Yok mu böyle bir anakart?
Hocam anakart modeli NLZE 001 olarak gözüküyor fakat bu model ismini Google'a girince NLZA 001 diye çeviriyor. Bunun sebebi ne? Anakart numarası mı yanlış? @Sefskrt
İkisi hakkında da mantıklı bir bilgi bulamadım. Anakart numarasını nereden alıyorsun?
Sistem bilgisinden.
CPU Z indirip mainboard kısmından bakabilirsin. BIOS güncellemesi amacıyla öğrenmeye çalışıyorsan laptop sitesinden bulabilirsin ya da Casper ile iletişime geçmen gerekiyor.
Direkt sitesine girip bakmak istemiştim.
Laptoplarda öyle siteler bulamazsın. NLZE 001 adı altında bir anakartmış kendisi Casper'a ait olan.
Yani sitesine girip BIOS güncellemek istesem yapamayacak mıyım? Casper şaşırtmıyor.
BIOS güncellemesi normal anakartlarda olduğu gibi yapılmaz laptoplarda. Laptopun kendi sitesinde oluyor bazıları ama genelde çoğu laptop üreticisi, kullanıcı istemediği sürece BIOS sürümlerini açık olarak paylaşmaz. İletişime geçip alman gerekir. Casper buna dahil mi bilmiyorum çünkü sürücülere bakmak için seri numarası istiyor. Kendin girip bakman lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.