Çözüm No hard disk is detected

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Bilgisayarınız açılırken "No hard disk is detected" hatası alıyorsanız:

• Öncelikle anakarttaki 3. parti SATA kontrolcülerini kapatın. (Bilmiyorsanız anakart modlinizi söyleyin, yardımcı olalım)
  • Sabit Diskinizi Intel'in SATA kontrolcülerine takın. Bu portlar genelde işlemciye yakın olan beyaz portlardır.
  • BIOS'taki SATA Mode ayarlarını RAID yerine AHCI olarak belirleyin.
  • E-SATA portunu kullanmıyorsanız bu portu kapatın.
  • Marvell veya JMicron adında bir seçenek varsa Disabled yapın.

Selamlar,
dün bios güncellemesi yaptım ama bilgisayarım açılmadı. Bugün servise götürdüm, bios yazdırmak lazım dendi ve yapıldı. Ancak sabit diskin birini görmüyor. Acılışta
Kod:
Disk Information: No hard disk detected
diyor. Sorun ne olabilir? Anakartım Asus P5Q SE

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım Asus P5Q SE. Hem IDE hem SATA var. Sabit diskin biri IDE portuna diğeri de SATA portuna bağlı ama IDE olan görünmüyor BIOS'tan. Nasıl olacak? "No hard disk detected" yazısını kaybettim açılışta gelmiyor. Ama IDE'ye bağlı harddisk'i hala görmüyor.

BIOS ayarlarına girin ve Advanced sekmesine gelin. Buradan OnBoard Devices Configuration menüsüne girin. Marvell IDE Controller seçeneğine gelin ve bunu Enabled yapın. F10'a basın ve ayarları kaydederek BIOS'tan çıkın. Artık IDE diskinizi kullanabilirsiniz.

Olmuyor Burak kardeşim. Dediklerini yaptım, harddiski yine görmüyor.

OnBoard Devices Configuration > Marvell IDE Controller seçeneğini Enabled yapınca açılışta "No harddisk detected" yazısı geliyor. Disabled yapınca açılışta yazı gelmiyor ama harddisk görmüyor. Harddisk başka bilgisayarda çalışıyor sağlam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu demek oluyor ki IDE diskiniz Boot sıralamasında ilk sırada ama işletim sisteminiz SATA diskte. Bu yüzden IDE'yi açınca bilgisayar boot etmiyor. Ayarı Enabled yaptıktan sonra kaydedip bilgisyarı yeniden başlatın, ama tekrar BIOS'a girin. Sonra BIOS'tan Boot sekmesine gelin. Buradan Boot Device Priority ayarına girin. 1st Boot Device olarak SATA Sabit diskinizin modelini seçin. Ayarları kaydedin ve bilgisayarı böyle açın. Bu defa olması gerek...

Sevgili Burak dediklerini yaptım. IDE diski Boot sıralamasında yok.

Hem IDE hem SATA var. Sabit diskin biri IDE portuna diğeri de SATA portuna bağlı. Boot Device Priority ayarlarında sadece CD-ROm ve SATA Hard Disk görünüyor. Dediklerini aynen yaptım ama nafile, harddisk kayıp yok görünmüyor.

Şimdi anladığım kadarıyla o zaman sorun IDE diskin BIOS'ta bile tanınmamasında. Yani IDE kontrolcüyü devreye sokunca dahi IDE disk tanınmıyor. Tanınmadığı için de "No Harddisk detected" hatası veriyor. Bu durumda sorun genelde şunlardan kaynaklanır: Eğer CD-ROM sürücü ile sabit disk aynı IDE portuna takılıysa biri Master, diğeri Slave olmak zorundadır. Bu ayar CD-ROM ve sabit diskin arkasında yer alır. Eğer CD-ROM Master ise, ki genelde öyledir, IDE kablosu önce CD-ROM'a sonra da sabit dike bağlıdır. Master olan bir CD-ROM'un arka kısmındaki Jumer şu şekildedir:

07_install_superdrive.jpg

Sabit Diskin Master/Slave ayarı ise genelde diske göre değişmekte. Bu yüzden diskin üzerine bakılmalı. CD-ROM Master, sabit disk te Slave olarak ayarlanmışsa okla gösterilen kısım sabit diskle, daire içindeki kısım ise CD-ROM'a bağlı olmalıdır:

i1Awy3C.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı