Noctua NH-D15 cromax Black vs NH-D15s cromax Black

Malta Gang

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar bu 2 versiyon arasında soğutma performans farkı var mı? S versiyon tek fan düz versiyon 2 fan ile geliyor 2 versiyonda aynı fiyat s versiyon 2 fan yaparsak düz versiyon ile aynı soğutma performansını mı verir yoksa daha iyi mi soğutur? Bu 2 versiyon arasındaki tam fark nedir? Radyatör kalite farkı mı var?

Koca Forumda bilgisi olan adam yokmu bu konu hakkında:D

Dostlar bu 2 versiyon arasında soğutma performans farkı var mı? S versiyon tek fan düz versiyon 2 fan ile geliyor 2 versiyonda aynı fiyat s versiyon 2 fan yaparsak düz versiyon ile aynı soğutma performansını mı verir yoksa daha iyi mi soğutur? Bu 2 versiyon arasındaki tam fark nedir? Radyatör kalite farkı mı var?

Dosya Ekleri

• 81Fz3KKzEJL._SL1500_.jpg
    81Fz3KKzEJL._SL1500_.jpg
    142,2 KB · Görüntüleme: 100
  • 81MxGwGWBZL._AC_SL1500_.jpg
    81MxGwGWBZL._AC_SL1500_.jpg
    147,2 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Ben bu konuyu görmemiştim. Evet D15s D15'in tek fanlı versiyonudur. Bloğun tipi, ağırlığı birebir aynıdır. D15S'in ortaya çıkma sebebi RAM ve kasa için ekstra boşluk bırakmak içindir.

- D15'te fanlarla birlikte 165mm yüksekliğe ulaşırken D15S'de bu 160mmdir.
- D15'te fanlarla birlikte 32mm RAM yükseliği verilirken D15S'de bu 66mmdir.

Noctua'nın testlerine göre de tek ve çift fan farkı da 1-3 derece fark ediyormuş.

Neredeyse 1.5Kg'a varan bir ağırlığa sahip olduğu için katmanı az, güçlendirilmemiş giriş seviyesi anakartları eğecektir. O yüzden bağlantı sonrası uç noktasından tavandaki deliklere birkaç kablo bağı atıp hafif yukarı çektirmek iyi olur.

Ben bu konuyu görmemiştim. Evet D15s D15'in tek fanlı versiyonudur. Bloğun tipi, ağırlığı birebir aynıdır. D15S'in ortaya çıkma sebebi RAM ve kasa için ekstra boşluk bırakmak içindir.

Noctua'nın testlerine göre de tek ve çift fan farkı da 1-3 derece fark ediyormuş.

Neredeyse 1.5Kg'a varan bir ağırlığa sahip olduğu için katmanı az, güçlendirilmemiş giriş seviyesi anakartları eğecektir. O yüzden bağlantı sonrası uç noktasından tavandaki deliklere birkaç kablo bağı atıp hafif yukarı çektirmek iyi olur.
Hocam dark guardian pro 4x12cm kasam var ve 7600 işlemcim var. Sıvı soğutma istemiyorum ömrü açısından. şuan Amazon.com.tr bu ürün 2k ya denk geliyor. kasama sığar mı ve bu soğutucuyu önerir misiniz ? S olmayan versiyonu çok pahalı çünkü

Hocam Noctua D15S benim sistemime uyar mı peki ?

Sistemim
msi geforce rtx 4070 gaming x trio 12g
AMD Ryzen 5 7600
msi pro b650m-a wifi am5 ddr5 6400mhz(oc) hdmi dp m.2 usb3.2 2.5g lan wifi
dark guardian pro 4x12cm
kingston fury beast 6000 16gb ddr5
Zalman ZM650-GVII 650W 80+Bronze

Son düzenleme:
Hocam Dark Guardian Pro 4x12cm kasam var ve 7600 işlemcim var. Sıvı soğutma istemiyorum ömrü açısından. Şu an Amazon.com.tr bu ürün 2K ya denk geliyor. Kasama sığar mı ve bu soğutucuyu önerir misiniz? S olmayan versiyonu çok pahalı çünkü

Hocam Noctua D15S benim sistemime uyar mı peki?

Sistemim
MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Trio 12g
AMD Ryzen 5 7600
MSI Pro B650M-A Wi-Fi AM5 DDR5 6400MHz(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G lan Wi-Fi
Dark Guardian Pro 4x12cm
Kingston Fury Beast 6000 16 GB DDR5

Hocam geç mesaj için kusura bakmayın. Bu ara çok yoğunum. Kasanızın 165 mm yüksekliğe kadar desteklediği yazıyor fakat üretim standartlarını bilemiyoruz. Dedikleri üretim standartlarına uydularsa olması lazım.

Hocam dark guardian pro 4x12cm kasam var ve 7600 işlemcim var. Sıvı soğutma istemiyorum ömrü açısından. şuan Amazon.com.tr bu ürün 2k ya denk geliyor. kasama sığar mı ve bu soğutucuyu önerir misiniz ? S olmayan versiyonu çok pahalı çünkü

Hocam Noctua D15S benim sistemime uyar mı peki ?

Sistemim
msi geforce rtx 4070 gaming x trio 12g
AMD Ryzen 5 7600
msi pro b650m-a wifi am5 ddr5 6400mhz(oc) hdmi dp m.2 usb3.2 2.5g lan wifi
dark guardian pro 4x12cm
kingston fury beast 6000 16gb ddr5
Aldınız mı Noctua'yı? Ben sorduğumda S modelinin uyumlu olacağını söylediler. Kasam Maxima V20

Aldım s olan modeli bir fan eksik olanmış gayet iyi 45 derece çalışıyor boşta, last of us da 65 70 arası
İyi günlerde kullanın :)..

Peki s olmayan ile arasındaki fark tam olarak nedir acaba?
Bir tane daha NF-A15 takınca S olmayan modeli gibi mi oluyor?

Bir de kasaya tamı tamına mı sığdı? mesela 5mm ya da 10mm daha uzun olsa sorun olur muydu sizce?

İyi günlerde kullanın :)..

Peki s olmayan ile arasındaki fark tam olarak nedir acaba?
Bir tane daha NF-A15 takınca S olmayan modeli gibi mi oluyor?

Bir de kasaya tamı tamına mı sığdı? mesela 5mm ya da 10mm daha uzun olsa sorun olur muydu sizce?
benim kasaya s sığdı öbürü daha büyük çünkü. fan hariç bir farkı yok diye biliyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı