Noctua NH-D15 vs Cooler Master Hyper 212 EVO vs Zalman CNPS14X

Rumuz0

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. i7 6700k için bu 3 soğutucudan hangisini almalıyım? Sessizlik benim için çok önemli. Sıvı soğutma düşünmüyorum. Ayrıca overclock da yapmayacağım. O zaman neden çarpan kilidi açık bir işlemci diyorsanız, ileride overclock yapmak istersem keşke K ibaresi olan bir işlemci alsaydım diye pişman olmayayım dedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi sosyaller...

Peki sıvı soğutma nasıl kullanılır? Kasaya monte edildikten sonra her şey otomatik mi, bizim arada sıvı değişimi, temizlik veya kontrol yapmamız gerekiyor mu? Veya kasaya sıvı kaçarsa sızıntı yaparsa ne olur, ne gibi riskleri vardır? Ayrıca Hyper 212 Evo'nun sessizliği nasıldır?

Peki sıvı soğutma nasıl kullanılır? Kasaya monte edildikten sonra her şey otomatik mi, bizim arada sıvı değişimi, temizlik veya kontrol yapmamız gerekiyor mu? Veya kasaya sıvı kaçarsa sızıntı yaparsa ne olur, ne gibi riskleri vardır? Ayrıca Hyper 212 Evo'nun sessizliği nasıldır?

Hyper 212 Evo o işlemci için yeterlidir. Üst düzey hız aşırtma yapmayacaksanız daha fazla para vermenize gerek yok.

Şimdi sizlerin tavsiyeleriyle hava soğutma çok daha mantıklı görünüyor ve ağır basıyor ama Corsair bellek, Corsair SSD, Corsair güç kaynağı, Corsair kasa, Corsair klavye, Corsair fare, Corsair fare yüzeyi, Corsair kulaklık olacağı için soğutma sistemi de Corsair'in olsun tam olsun diye düşünmedim değil. Lakin bildiğiniz gibi Corsair'in de heatsink tarzı işlemci soğutucusu yok, sıvı soğutma almam gerekir yani. Bütçe konusu da sıkıntı değil ama sırf takım olsun diye sıvı soğutma almaya değer mi? Sıvı soğutmanın riskleri nedir? Çünkü ben kasasına çok bakım yapan, temizliğini yapan birisi değilim.

Dostum şu yazdığın;

"Noctua NH-D15 vs Cooler Master Hyper 212 EVO vs Zalman CNPS14X"

Google'a yazsanız cevabı bulurdunuz zaten (= Noctua NH-D15 aralarındaki en iyi performansı veren soğutucudur ve sessizdir ama 1-2 desibel ve 2-3 derecelik fark için parayı gözden çıkarırsanız eğer, neden olmasın Noctua NH-D15 en iyilerindendir ama fiyatı da iyidir. Önerir miyim? Hayır. Tavsiyem Cooler Master Hyper 212 EVO çünkü en ucuzu o ve sadece 2-3 derece 1-2 desibel fark var. Sessizlik arıyorsanız bakacağınız nokta fanların min. kaç devirde çalıştığıdır.

Eğer aşırı sessizlik seviyorsanız sessiz, tercihen ışıklı min. deviri düşük olan bir fan bakabilirsiniz.

Saygılar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı