Noctua NH-U14S ile 8700K uyumu

onur apaydın

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, şu anda kullanmaktan olduğum 120 milimetrelik sıvı soğutucunun ses yapmasından çok sıkıldığım için kule tipi bir soğutma almayı planlıyorum. Kasamda uyumsuzluğa yol açabilecek herhangi bir parça olmadığını düşünüyorum ama emin olmadığım için konu açayım dedim. Bilgisayar özelliklerim;
1- ASUS ROG STRIX Z370 H anakart,
2- 8700K işlemci,
3- Cooler Master Masterbox Lite 5 kasa.
Bu parçalarla herhangi bir sığmama veya uyumsuzluk sorunu çıkar mı? Alacağım sitede indirim yarın biteceği için cevap verebilirseniz çok sevinirim, şimdiden sağ olun.
Şu anda kullanmakta olduğum soğutucu Seidon v3. kimseye önermiyorum.
 
Soğutucunun yüksekliği 165 mm. Kasanın soğutucu desteği ise 163 mm imiş. Kasanın camı tam kapanmayabilir.

1.png


2.png


 
NH-U12S modelini de almayı düşünmüştüm. Ancak U14S modeline göre radyatörü daha küçük, fanı 120mm ve ısı borusu 1 adet daha az. Bunları düşününce ısınmanın daha yüksek olması fanın gene yüksek devirlerde dönmesine sebep olabilir diye düşünüyorum. Amacım sesi azaltmak olduğu için sadece kasanın sol tarafından 2mmlik bir sıkıntı çıkarır ise çıkan kısım kadarını kapaktan kesebilirim. U14S ve U12S arasında ses bakımından büyük fark oluşur mu? Fiyatları neredeyse aynı olduğu için almışken büyüğünü alayım diyorum.
 
Soğutucuları kullanmadım. Ses konusunda tecrübem yok. Bilgilerde 25 dB diyor. Düşük bir seviye. Kullanıcı test videoları, yorumları varsa oradan gürültü ile ilgili daha sağlıklı bilgi elde edebilirsiniz.
 
Alacak arkadaşlara bilgi olması amacı ile 2 günlük deneyimlerimi yazıyorum. NH-U12S modelini satın aldım. Aşırı sessiz bir fan olmasının yanı sıra 120 mmlik eski sıvı soğutucumdan daha iyi performans veriyor. Kutunun yanında gelen bir adaptör ile fanı daha sessiz çalıştırabiliyorsunuz ama onsuz bile aşırı sessiz, bu yüzden performans açısından bu kabloyu takmadım. Sessiz bir ürün isteyenlere tavsiye ediyorum.
 

Geri
Yukarı