Node.js ne kadar sürede öğrenilir?

Yazılım öğrenimi hiçbir zaman bitmez ve bu yolculukta sıkça yapılan hatalardan biri, “sıfırdan sonsuza kadar xxx öğren” şeklindeki kurs videolarına saplanıp kalmaktır. Yazılım, bir yabancı dil öğrenmek gibidir; pratik yapmadıkça, 70-80 saatlik kurslar anlamsızlaşır. Çünkü genellikle bu uzun eğitimlerin sonunda gerçekten işine yarayan - ihtiyacın olan kısım sadece 1-2 saatlik bir bölümdür. dolayı Temel yapıyı kavrayıp, yalnızca ihtiyacımız olduğunda bilmediğimiz her konsepti birkaç dakika araştırmayla kurslarda harcanan zamanı daha verimli kullanabiliriz.

Bu yüzden önerim şu: Kurs videolarını izlemek yerine detaya inmeden basit bir şekilde dilin syntaxını (sözdizimi) anlayıp kendi projelerine odaklan. Kendi web siteni oluştur, karşılaştığın hataları gider, kodunu geliştir ve yeni fonksiyonlar ekle. Ve eğer takıldığın veya bilmediğin kısımlar olursa, internette birkaç dakika araştırma yaparak veya yapay zeka yardımıyla çöz (chatgpt, gemini, bing vs.). Bu sürekli gelişim döngüsü içinde, kullandığın dilleri ve teknolojileri daha iyi anlayacak ve pekiştireceksin. Başarılar dilerim!

Not : Son dönemlerde çok popüler olan Next.js teknolojisini araştırmanı öneririm. (Node.js + React.js kombosu gibi düşünebilirsin, bu framework bahsettiğin iki teknolojiyi bir arada tam performanslı bir şekilde kullanmanı sağlıyor.)
 

Geri
Yukarı