Nofap nasıl yapılmalı?

Merhabalar, ben bu konuyla ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ben p*rnoyla çok küçükken, ilkokul 2 ya da 3. sınıftayken tanıştım. Ailem evde yokken gizlice izleyip, geçmişi temizliyordum. Ortaokulda artık her gün, günde 2 - 3 kere izler ve yapar hale geldim. Lisede de aynı devam etti. 18 yaşında birden bıraktım ve yakında 20 yaşına gireceğim, şu ana kadar en fazla 4 - 5 kere yapmışımdır o da ilişki öncesi, p*rno hala daha izlemedim.

Bu süreçte daha öncesi hiçbir işte istikrar sağlayamazken, artık çok istikrarlı biri haline geldim. Daha önceleri örneğin bir şeye heveslenip 2 - 3 gün sonra sıkılırken, şimdi bir işi aylarca sıkılmadan yapabilirim. Odak sürem inanılmaz derecede arttı. 10 - 12 saat boyunca aralıksız bir işe tam odak bir şekilde çalışabiliyorum. Şu anda gerçekten güçlü bir iradem olduğunu düşünüyorum. Şu anda içinde bulunduğum üniversite sınav sürecini bu duruma en büyük örnek gösterebilirim sanırım.

Öncelikle bu nofap ve p*rno durumunu aklınızdan tamamen çıkartın. Gün boyu aklınızda sürekli nofap veya p*rno ile dolaşırsanız bir zaman sonra vücut onu istiyor. Aklınızı sürekli meşgul edecek bir şeyler bulun, sürekli çalışın veya bir uğraş ile meşgul olun ki aklınıza p*rno veya mastürbasyon gelmesin.
Üremek tüm canlıların en temel özelliği, aklınıza elbette ki bu istek gelecek fakat iradenizi ortaya koyun ve yapmamasını bilin. Bunu sadece mastürbasyon için değil, size zarar verdiğini bildiğiniz tüm alışkanlıkları bırakmaya çalışın. Emin olun diğer alışkanlıklarda ortaya koyduğunuz irade, nofapte de kendini gösterecek ve bu süreci daha kolay şekilde atlatmanızı sağlayacak.
En önemli konu; mutlaka bir uğraşla meşgul olun. Nofap süresince vücut mastürbasyonla atmadığı enerjiyi depolayacak fakat siz bu enerjiyi atmazsanız bu enerji içinizde patlayacak bu sefer. Ya spor, ya iş ya da başka bir işle meşgul olun ki bu fazla enerjiyi vücut atabilsin. Eğer ki bu enerjiyi atamazsanız, vücut bu sefer mastürbasyonu daha fazla arzulayacak.

Benim deneyimlerim bunlardı, p*rno ve mastürbasyon hayat kalitesini dibe çeken 2 berbat alışkanlık. Mastürbasyon, p*rnoya kıyasla daha masum olsa da mastürbasyon da asla yapılmaması gereken bir şey. Vücut zaten gerektiği zaman rüya aracılığıyla atıyor. Sizin ekstra attığınız menide, sizin vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminler var ve siz bunları 5 - 10 dakikalık zevk için atıyorsunuz. Dediğim gibi deneyimlerim bu kadardı, sormak istediğiniz ekstra soru olursa etiketleyebilirsiniz. Başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı