Nokia Lumia 735 nasıldır?

Alican Demir

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler. Şu an Motorola Moto G kullanıyorum. Telefonumu ablam çok istiyor ve ona 600 TL'ye satacağım. Şu an Hepsiburada.com'da Nokia Lumia 735 640 TL. Arkadaşlar bu telefonu almak istiyorum ve önceki mesajlarınızı okudum. Sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.
1-Cihaz ile birlikte kulaklık çıkmıyor ise bir sorun teşkil eder mi ? Asla müzik dinlemiyorum sadece ihtiyacımız olur mu kulaklığa ?
2-Cihazın tüm video incelemelerine baktım ve oyunlarda gayet akıcı bir performans sergiliyor. Bu performans aşırı sıcağa yol açıyor mu ?
3-Kutu içeriğinde ki şarj aleti sağlam mı ? Demek istediğim kablo esneme veya kasma yapar mı ?
4-Cihazın arayüzü şu an kullandığım cihaz gibi stabil mi ?
5-Kamera hakkında sensörün adına kadar bilgi edindim Microaoft sitesinde, sizlerde bir kaç bilgi verebilir misiniz ? Çekim kalitesi hakkında
6-Cihazın kasa kalitesi sağlam mı ? Yani ufak bir düşürme ile ezikler oluşabilir mi ?
7-Cihazı beyaz renk almak istiyorum. Herhangi bir soyulma veya renk solması olur mu ?
8-Bataryası sadece İnternet Explorer'da Wi-Fi üzerinden bağlı olarak kaç saat dolaşabiliyoruz ?
9-Kılıf ve ekran jelatini kolay bulabilir miyim ?
10-Cihazda ses problemleri varmış, bu sorunu nasıl çözdünüz ?
11-Cihazın sensörleri herhangi bir sorun yarattı mı ? Algılamama sorunu
12-Cihazın ahize sesi yeterli mi ?
13-Cihazın 3 tane mikrofonu var ve bu mikrofonlar güzel ses kayıt edebiliyor mu ?
14-Cihazın su geçirmemezlik özelliğini Microsoft belirtmiyor fakat yapılan testlerde cihaz su geçirmiyor Bunu Motorola'da söylememişti fakat cihazım su geçirmiyor
Mobil'den bağlandığım için yazım hatam var ise özür dilerim.

1- Radyo, müzik ve video izlemezsen ihtiyaç duymazsan sorun olmaz.
2- Isınma normal bir telefon nasıl ısınıyorsa öyle ısınıyor.
3- Yapmaz. Nokia Lumia 520 şarjı bile çok dayanıklı.
4- Apple kadar olmasa da stabillik konusunda Android işletim sisteminin önünde olduğunu düşünüyorum.
5- Gayet güzel bir kamerası var. Arkadaşımla karşılaştırıyorum Lumia 820'yi pek aratmıyor. Megapixel farkını anlamak için de bilgisayara takıp yakınlaştırmak gerekiyor.
6- Nokia sağlamlığını bütün Lumia modelinde korumuş cidden sağlam ve elde tutuşu güzel his veriyor.
7- Sizin nasıl kullandığınıza bağlıdır o. Kolay kolay renk atıp çatlama yapmaz 3 senedir L820 kullanıyorum ve düşürdüğümde aldığı çizilmeler dışında hiç bir sorunu yok. Temiz kullanırsan hiç bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
8-2200mah pil yeterli diye düşünüyorum. L820 cihazımda 2- 2,5 saat dolaşabiliyorum fakat batarya değişimi yapmadım. 3 sene sonucunda bataryadan fazla bir şey bekleyemem. Yeterli geleceğini düşünüyorum.
9- İnternetten çok kolay bulabilirsin fakat her mağazada bulabileceğinden endişeliyim ama internetten kolaylıkla bulabilirsin diye düşünüyorum.
10- Hiç ses problemi alakalı bir şey duymadım. Arkadaşımda böyle bir sorun yoktu.
11- Tabiki de hayır.
12- Hiç denemedim ama yeterlidir.
13- Gayet yeterli.
14- Hiç fikrim yok.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ablama telefonu sattıktan sonra Nokia Lumia 735'i Hepsiburada.com'dan alacağım. Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Çünkü 1 ay önce ablam telefonumu satın almak istediğini söylediğinden beri kendime telefon arıyordum. Herkese iyi akşamlar. :) :) :)

Herkese iyi günler. Şu an Motorola Moto G kullanıyorum. Telefonumu ablam çok istiyor ve ona 600 TL'ye satacağım. Şu an Hepsiburada.com'da Nokia Lumia 735 640 TL. Arkadaşlar bu telefonu almak istiyorum ve önceki mesajlarınızı okudum. Sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.
1-Cihaz ile birlikte kulaklık çıkmıyor ise bir sorun teşkil eder mi ? Asla müzik dinlemiyorum sadece ihtiyacımız olur mu kulaklığa ?
2-Cihazın tüm video incelemelerine baktım ve oyunlarda gayet akıcı bir performans sergiliyor. Bu performans aşırı sıcağa yol açıyor mu ?
3-Kutu içeriğinde ki şarj aleti sağlam mı ? Demek istediğim kablo esneme veya kasma yapar mı ?
4-Cihazın arayüzü şu an kullandığım cihaz gibi stabil mi ?
5-Kamera hakkında sensörün adına kadar bilgi edindim Microaoft sitesinde, sizlerde bir kaç bilgi verebilir misiniz ? Çekim kalitesi hakkında
6-Cihazın kasa kalitesi sağlam mı ? Yani ufak bir düşürme ile ezikler oluşabilir mi ?
7-Cihazı beyaz renk almak istiyorum. Herhangi bir soyulma veya renk solması olur mu ?
8-Bataryası sadece İnternet Explorer'da Wi-Fi üzerinden bağlı olarak kaç saat dolaşabiliyoruz ?
9-Kılıf ve ekran jelatini kolay bulabilir miyim ?
10-Cihazda ses problemleri varmış, bu sorunu nasıl çözdünüz ?
11-Cihazın sensörleri herhangi bir sorun yarattı mı ? Algılamama sorunu
12-Cihazın ahize sesi yeterli mi ?
13-Cihazın 3 tane mikrofonu var ve bu mikrofonlar güzel ses kayıt edebiliyor mu ?
14-Cihazın su geçirmemezlik özelliğini Microsoft belirtmiyor fakat yapılan testlerde cihaz su geçirmiyor Bunu Motorola'da söylememişti fakat cihazım su geçirmiyor
Mobil'den bağlandığım için yazım hatam var ise özür dilerim.

@Mustafa Tanis gayet güzel özetlemiş fakat cihaza sahip olan biri olarak bende cevap vermek istedim.

1- Müzik olmazsa olmazın ise kulaklığın olmayışı canını biraz sıkabilir. Fakat belirtmişsin zaten kullanmadığını, sıkıntı olmaz.
2- Objektif ve tarafsız olmak gerekirse oyunlarda anlık FPS düşüşüne bağlı olarak küçük kasılmalar olabiliyor ama bu performans kişiden kişiye göre değişir. Benim için tatminkar. Sıcaklık ise çok yüksek olmuyor, normal diyebilirim.
3- Sağlam, basit, sıradan kullanışlı. İçin rahat olsun.
4- Stabil, hemde çok. Yağ gibi akıyor.
5- Güzel, selfie'leri kaliteli. Çok kamerayla haşır neşir olmuyorum ama her türlü işini görür.
6- Kasa kalitesi sağlam. Zaten arka kapağı öyle güzel yapmışlar ki ön kısımında bile koruma sağlıyor. Fakat her şekilde dikkat etmekte fayda var.
7- Her telefonun bakımını yaptığın müddetçe hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Bende beyazını kullanıyorum, renk solması tarzı bir şey, kir tutma gibi bir durum olmadı.
8- Denemedim.
9- Bulursun. Çok farklı seçenekler yok Türkiye'de en azından ama Amazon'da vs envai çeşit kılıf var.
10- Aktif olarak kullanıyorum, sesle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
11- Sensörler de hiç bir sıkıntı yaşamadım.
12- Yeterli, hemde çokça.
13- Ses kayıtla ilgili hiç bir işlemim olmadı o yüzden bilgi veremeyeceğim.
14- 40 yılın başı bir telefon aldım onu da su geçiriyor mu acaba diye denemedim açıkcası :ROFL:

Başka yaratıcı bir soru varsa aklında durma sor, cevap vermeye çalışırım. (Tabi gelip "apartmanın en üst katından aşağı atsam telefon uçar mı?" gibi sorular sorma mümkünse :D)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı