Noodle kısır yapar mı?

Bende çok sıklıkla yiyen birisi değilim yediğim zaman 2-3 paket birden sosları olmadan yiyorum ama kısır yaptığını hiç duymadım umarımda öyle bir şey yoktur. Siz yine de dikkat edin. Haftada 4-5 kez az değil çünkü.
Tamam hepsinden döküp haftada 4-5 tane yeme kararı aldım teşekkürler.
Hocam fazla yiyorsunuz. Sağlığınıza zarar verir. Onu en az haftada 2'ye azaltın.
Evet ona çalışıyorum umarım başarırım 10 paketten düştüm.
 
Çin tuzu deyince aklınıza hemen kötü şeyler gelmesin. Normal tuz Çin tuzundan daha zararlı.
Kimyadaki karşılığı Monosodyum Glutamat'tır.
İnsanlarda yediği şeye karşı bağımlılık yaratır. Başlandığında devamlı bir tane daha atmamızı bununla bağdaştırabiliriz ancak bu durumda yine de bu tuzun etkisi diğer katkı maddelerine kıyasla hafif kalıyor. Bu bağımlılık hissiyatını başka katkı maddeleri daha da arttırıyor çin tuzunun yanında. İnsanların beyinsel anlamda yedikleri şeye karşı fikirlerinin değişmesine de sebep olur. Bir kaynak belirterek devam edeyim:

Birçok bilim insanı MSG’nin beden, özellikle sinir sistemi için toksik bir madde olduğunu ve vücutta iltihabi reaksiyonları tetikleyebileceğini söylüyor. Alzheimer, Parkinson, öğrenme bozuklukları baş ağrısı gibi çok sayıda soruna, kilo artışına ve diyabete neden olabileceği belirtiliyor. Alerjileri tetikleyebileceği, gözlerde harabiyete yol açabileceği savunuluyor. Hirosaki Üniversitesi’nde görevli bilim adamı ve ekibi tarafından yapılan deneylerde, farelere çeşitli miktarda monosodyum glutamat verildi. Japon bilim adamları, Glutamat maddesinin retinadaki (ağtabaka) hücrelere saldırdığını ve bu nedenle farelerin, görme yeteneğinin azaldığını tespit ettiler. Monosodyum Glutamat, Türkiye’de de pek çok hazır gıda da lezzet verici olarak kullanılıyor.

Kaynak: NTV

Normal yediğimiz tuz da insan dengeyi sağlayabilir ise şöyle bir bilgiye de yer vereyim:

İyot, tiroid hormonu üretimi için çok gereklidir ve insan vücudunda bulunmadığı, depolanmadığı için mutlaka dışarıdan gıda ile alınması gerekir. Bu element, anne karnındaki ceninin beyin - sinir gelişimi için de çok önemlidir. Normal erişkin insanın günlük iyot ihtiyacı 100-150 µg’dır. Gebelik ve emzirme dönemlerinde ise ihtiyaç artmaktadır, 200-300 µg/gün iyot alımı olmalıdır.

Dengeli alındığında hem Guatr'ın önüne geçilmiş olur. Hem de ergenlik çağında birinin büyüme gelişmesinde önemli bir pozitif anlamda faktör olur.

Aynı zamanda normal anlamda tuz dengeli alındığında insan vücudunun içindeki atıkların temizlenmesine de yardımcı olur. Fazla alınımda ise böbrek taşları oluşabilir.

Özetle maalesef söylediğiniz şey yanlış.
 
Hocam YemekSepeti vb. yerlerden evinize sipariş ettiğiniz yemekler ne kadar sağlıklıysa bu da en az o kadar sağlıklıdır merak etmeyin.
 
Her şey gibi onun da fazlası zarar. Kısırlık yapmaz.
 
Bruh moment öyle bir andırki dostum yemek sepetinden hayatımda yemek sipariş etmemişimdir.
Ben onu sadece örnek verdim. Dışarıdan yediğin yemeklerden bahsediyorum. Tavuk döner bile bu kategoriye girebilir.
 

Geri
Yukarı