Normal bir telefon Tesla kulesi ile şarj edilebilir mi?

alpr.ysr

Centipat
Katılım
3 Nisan 2021
Mesajlar
330
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette gördüğüm videolarda Tesla kulesi ile lamba falan yakıyorlardı. aynı şey telefonlar için de olur mu kablosuz şarj özelliği olmayan bir telefon kablosuz olarak şarj edebilir mi ederse pile zarar verir mi?
 
Aman hiç bulaşmayın o alet sadece şarj etmek yerine telefonun tüm parçalarına elektrik vererek anakart, ekran ve pil dahil telefon elinde kalır hiç bulaşma.
 
Bunun için Xiaomi teknoloji geliştiriyor.
 
Kablosuz şarj özelliği olmayan cihazlara bir etiket ile kablosuz özelliği kazandıran üçüncü parti cihazlar var. Normalde alıcı sizin telefonunuzun arka kapağı arkasında bulunur ancak bu özelliği bulundurmayan telefonlarda kapağın üzerine alıcıyı yapıştırır, daha sonra alıcının kablosunu da telefonun şarj soketine takarsanız teknik olarak kablosuz şarjı sağlamış olursunuz. Fakat çok yavaş şarj edeceği gibi ne kadar güvenilir onu da bilmiyorum.

Bahsettiğim cihaz bu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İnternette ne diye geçiyor bir fikrim yok. Bakın, araştırın.
 
İnternette gördüğüm videolarda Tesla kulesi ile lamba falan yakıyorlardı. Aynı şey telefonlar için de olur mu kablosuz şarj özelliği olmayan bir telefon kablosuz olarak şarj edebilir mi ederse pile zarar verir mi?

Kablosuz şarj olmayan tellerde kafadan olmaz.
Ama mantıgen olabilir çünkü bir alıcı ve verici var ortada.
Ancak zarar verir vermez bir şey diyemem.
O derece fizik bilgim yok.
Ancak bunlar çok verimsiz sistemler çünkü bu verici her tarafa veriyor alıcı bir yerde ,her yerde değil o yüzden verimsiz.
 

Geri
Yukarı