Normal ihtiyaçların lüks görülmesi

Makaleler
1
Daha fazla  
Ülkede halkın alabileceği en tepe model araba 4 silindir 1.4 litre passat. Bunu bile ben dahil olmak üzere çoğu kimse alamıyor bile. Bu motorlar düşük olmasına rağmen lüks oluyor. Arabası olmayan insanlar da her yerde araba var ekonomi nasıl kötü oluyor diyor. Zaten bir yerde her yerde araba olması sorgulanıyorsa orada ekonomi kötü demektir. Ama buradaki en lüks arabaya yurtdışında bakılmıyor bile. Adam V6 V8 motor arabayı alıyor herkes de bunu normal karşılıyor. Burada V6 motor araba ile gezsen çocuklar önüne atlar harçlık ister. Sadece araba olsa yine iyi milletin 24 taksitle aldığı telefonu da lüks görenler var. Millet hala bunların çağın ihtiyacı olduğunu anlayamadı. Evde hastam olsa otobüsle mi götüreyim? Birisiyle görüşsem dumanla mı haberleşeyim? Millet neden bu devirde milletin malını mülkünü sorgular hala anlamıyorum. Malı mülkü geç AVM'de milletin elindeki poşetlerden ekonomi hesaplayan var. Starbucks'a giriş oranlarından ekonomi hesaplayan var. Starbucks ve AVM'lerin dolu olmasının sebebi zaten ekonominin kötü olmasıdır. Millet eğlenecek birşey bulamaz ya AVM'den ıvır zıvır birşeyler alır ya starbucks'a gider. Ülkenin halini 1 saatliğine unutur. Zaten ekonomi iyi olsa millet Starbucks'a gitmez. Birikim yapar. Halkın hayalleri yok. O yüzden parayı boş harcıyorlar. Başka ülkede burada bunların muhabbetinin döndüğünü görseler harbi gülerler. Millet yaşadığını zannediyor gerçekten yaşamaya çalışanlara nankör diyor. Ben neden ticaret bakanının ismini biliyorum ya?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim millete göre akşam yemeğini yiyip televizyon izleyebiliyorsan şükredeceksin. Bunun ötesi lükse giriyor.
M*l gibi yaşayıp şükretmek de bir acayip be hocam. Şükretmenin de belli şartları vardır. Düzgün hayatın varsa şükredersin yoksa dua edersin.

Ülkenin durumundan genç, yaşlı, çocuk herkes etkileniyor. Bilgisayar alamıyoruz şaka gibi ama değil. Yıllardır gözüm teknoloji mağazalarının standlarında kalıyor. Söyleyince Anneannem eskiden bizim zamanımızda köyde bir tane televizyon vardı, bilgisayarın adını bilmiyorduk diyip konuyu kapatıyorlar. Sayesinde bizim evde onun köyüne benzemeye başladı.

Ülkenin durumundan genç, yaşlı, çocuk herkes etkileniyor. Bilgisayar alamıyoruz şaka gibi ama değil. Yıllardır gözüm teknoloji mağazalarının standlarında kalıyor. Söyleyince Anneannem eskiden bizim zamanımızda köyde bir tane televizyon vardı, bilgisayarın adını bilmiyorduk diyip konuyu kapatıyorlar. Sayesinde bizim evde onun köyüne benzemeye başladı.
Bu 50 yaş üstü zır cahil. Muhatap bile alınmaz. Herşeyi bildiklerini sanır ama aslında hiçbir şey bilmezler. Şimdi bilgisayarın adını biliyor ama alamıyor değişen şey neymiş?

Bu 50 yaş üstü zır cahil. Muhatap bile alınmaz. Herşeyi bildiklerini sanır ama aslında hiçbir şey bilmezler. Şimdi bilgisayarın adını biliyor ama alamıyor değişen şey neymiş?
Anneannem malum partili değil, ama maalesef en ufak olayda bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi falan diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı