Normal Opera vs Brave

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba! Normal Opera kullanan yayıncı, insan vs. çok gördüm. Şu anda Brave kullanmaktayım. Ama normal Opera'yı görünce bir sormak istedim sizlere. Sizin fikirleriniz nedir? İyi günler!

Herkese merhaba! Normal Opera kullanan yayıncı, insan vs. çok gördüm. Şu anda Brave kullanmaktayım. Ama normal Opera'yı görünce bir sormak istedim sizlere. Sizin fikirleriniz nedir? İyi günler!

Opera GX kullanabilirsiniz efenim. Brave hakkında pek bir bilgim yok ama Opera GX'i önerebilirim.

Opera ile kıyaslarsan Brave. Benim sana önerim Opera GX reklam engelleme vb. daha bir sürü özellik var ben kullanıyorum ve şahsen memnunum.

Bazıları reklam engelleme ve VPN var diye tercih ediyor. Bazılarının ise gizli sponsorluk ile kullandıklarını düşünüyorum. Özellikle GX gibi garabet bir tarayıcıyı niye kullanırlar anlamıyorum. Tarayıcının içinde sunduğu haberler hariç faydalı bir özellik yok. Tamamen kaynak sömürme ve işlevsiz ayarları var. Temaları göz yoruyor. Kaynak sınırlamanın faydalı olmadığını anlattım. Sınırlayanların sorun yaşadığı bir sürü konu var.

GX'in bu arada yayıncılar ile çok fazla sponsorluk işi oluyor. Direkt reklam vermek yerine çok izlenen yayıncıya, yayında kullanırsan düzenli para veririm gibi bir olay olabilir.

Bu tarz bir reklam olayına, Google'un arama motoru tarafında sağladığı para ve yaklaşım ile aşinalar.

Fark ederseniz o yayıncıların görev çubuğunda ayrıca Chrome bulunuyor. Belki kendi YouTube hesaplarının önerileri kötüleşmesin ya da kişisel bilgiler gözükmesin diye de kullanıyor olabilirler. Ama Edge varken Opera kullanmak saçma. Opera'nın işe yaramaz VPN'i yerine de DNS sunucuları kullanabilir. Bir ara engellemeye çalıştılar ama sonra takibini yapmadılar ya da engellemeyi saldılar. DNS sunucuları çoğu siteye erişime olanak sağlıyor. Gizlilik isteyenin zaten Opera VPN'i ile işi olmaz.

Ayrıca son zamanlarda Opera, daha fazla kitleye hitap etmek için oyuncular için GX, kritopcular için bilmem ne gibi kafasından çıkacak gibi duruyor. İşleri bölmenin faydadan çok zararını gördüklerini söyleyebilirim. Daha önceden de forumda çok kez belirttim. Geliştirme süreçlerinde kötüye doğru bir gidişat var. Hatalar artıyor, performans geriye gidiyor, sorunlar geç çözülüyor.

Şahsi düşüncem GX ve kripto özellikleri gibi farklı tarayıcılardaki özellikleri, varsayılan Opera'ya getirmek. Tüm kullanıcı tabanını tek çatı altında ve daha iyi bir geri bildirim sistemi ile kontrol etmek faydalı olacaktır. Opera'nın da varsayılan tarayıcıya, diğer tarayıcılarda olan özellikleri getirmesi buna hazırlanıyorlar gibi bir düşünce oluşturdu. Umarım bunu yaparlar.

Bu ikisinden Brave'i tercih ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı