Canx2
Hectopat
Dostlar sorunu nedense bir türlü çözemiyorum daha doğrusu sorunu tam anlatamıyorum da. Özetle örneğin YouTube'da 1080P60 veya 720P60 video izlerken titreme olmuyor. Fakat normal bir videoda kalite fark etmeksizin karakterlerin kafalarında titreme oluyor ve özellikle kamera geçişlerinde kamera sağdan sola döndüğünde arka plan dalgalanıyor, kasıyor gibi. Kademe kademe ilerleyerek sorun tespitini anca yapabildim. Smooth Video Project adlı program keşfettim. YouTube eklentisi de var. Onunla videoları açınca titreme ortadan kalkıyor. Bir adet fotoğraf bırakıyorum. Video oynatırken bu yazı çıkıp gidiyor ve video hem kaliteli hem titremeler ortadan kalkıyor.
Monitörümde ghosting yok. UFO testinde çıkmıyor. Ayrıca bu sorun her videoda yok. Bazı oyunlarda da oluyor. Sorunun ne olduğunu asla bulamıyorum. Sizce neden olabilir nasıl çözebilirim?
Sistem bilgilerim:
AMD Ryzen 3500X, ASUS GeForce RTX2060 Dual 6G EVO 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı, ASUS TUF B450-PLUS GAMING anakart, Corsair 2x8 LPX 3000MHz DDR4 RAM, Corsair 240GB M.2 SSD, WD 1 TB Blue HDD, Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+kasa, ASUS TUF VG249Q 144Hz monitör.
Denediğim yöntemler.
DDU ile sürücü temizliği ve yeniden kurulum.
Sıfırdan Windows kurulumu Windows 10, Windows 8.1
Chrome, Opera, Firefox vb farklı tarayıcılar ile video izleme.
Donanım hızlandırma özelliği kapatma.
Tüm çözünürlükler denendi.
60-80-100-120-144-145 tüm Hz ayarlarını denendi.
2 farklı monitör ile denendi ikisi de aynı.
Farklı dpı,hdmı kabloları ile denendi.
Ayrıca videoyu indirip izleyince de oluyor. Player fark etmiyor.
Tek bulabildiğim yöntem smooth video project adlı program fakat bu program hem sistemi yoruyor hem de her videoda yapılamıyor.
Monitörümde ghosting yok. UFO testinde çıkmıyor. Ayrıca bu sorun her videoda yok. Bazı oyunlarda da oluyor. Sorunun ne olduğunu asla bulamıyorum. Sizce neden olabilir nasıl çözebilirim?
Sistem bilgilerim:
AMD Ryzen 3500X, ASUS GeForce RTX2060 Dual 6G EVO 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı, ASUS TUF B450-PLUS GAMING anakart, Corsair 2x8 LPX 3000MHz DDR4 RAM, Corsair 240GB M.2 SSD, WD 1 TB Blue HDD, Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+kasa, ASUS TUF VG249Q 144Hz monitör.
Denediğim yöntemler.
DDU ile sürücü temizliği ve yeniden kurulum.
Sıfırdan Windows kurulumu Windows 10, Windows 8.1
Chrome, Opera, Firefox vb farklı tarayıcılar ile video izleme.
Donanım hızlandırma özelliği kapatma.
Tüm çözünürlükler denendi.
60-80-100-120-144-145 tüm Hz ayarlarını denendi.
2 farklı monitör ile denendi ikisi de aynı.
Farklı dpı,hdmı kabloları ile denendi.
Ayrıca videoyu indirip izleyince de oluyor. Player fark etmiyor.
Tek bulabildiğim yöntem smooth video project adlı program fakat bu program hem sistemi yoruyor hem de her videoda yapılamıyor.
Son düzenleme: