Normalde hızlı, oyun indirirken yavaş internet

alp2

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
161
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şuana kadar yaşadığım en saçma olay diyebilirim. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum Youtube'de 4k video açıyorum hiç bir sorun olmadan akıcı bir şekilde izleyebiliyorum, oyunlarda hiç pingim çıkmıyor fakat Steam veya Origin herhangi platform olursa olsun keza internetten de bir şeyler indirirken max 80 KB/s aynen burda göründüğü gibi ama bilgisayardan, telefondan ve tabletten 4k video açıyorum hiç bir sıkıntı yok sadece indirme yaparken yaşıyorum bu sorunu anlayamadım. Yardımcı olur musunuz ?


Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla Steam ile alakalı bir durum bu.
Normal internetten bir dosya indirirken de aynı şey oluyor.
Hangi ISS bu SOLNET'te sıkıntı yok fiberde 6MB/s yani 50mbps hızla indiriyor.
Süperonline ve hala aynı dün sabahtan beri düzelmedi. Hiç bir yerden bir şey indiremiyorum ne Chrome üzerinden nede Steam üzerinden düne göre daha da düşmüş şuan 600 bytes/s yazıyor.
 
Kullandığımız DNS numaraları bir cok ADSL kullanıcısı ile ortak kullandığımız DNS numalarından oluşan serverlardır,ve bu yüzden orta seviye pc lerde internet hızı oldukca düşebiliyor,ama bir cok kişinin bilmediği bazı DNS serverlarının numaraları ise interneti inanılmaz hızlandırıyor,ben bizzat denedim oluyor arkadaşlar..

DNS numaraları

208.67.219.99

alt kısmınada
208.67.222.222 bunu yazıyorsunuz..



DNS ayarlarını değiştirebilmek için;

1- Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları
bu adrese windows 7 de biraz daha farklı
Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin

2- Yerel ağ bağlantısına sağ tıklayın yada kablosuz bağlantı varsa kablosuz ağ bağlantısına sağ tıklayın açılan menüden Özelliklere tıklayın.

3- Açılan pencereden ''internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) '' yazan kısmın üzerine gelin aşağıda özellikler kısmı aktif olacak oradaki özelliklere tıklayın.

4- Açılan pencerede hiç bir ayarla oynamadan pencerenin alt kısmında Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanın yazan kısmı işaretleyin. Numara yazılacak yerler aktif olacaktır.

5- DNS Sunucu adreslerine şu numaraları yazın. üst kısma 208.67.219.99 alt kısma 208.67.222.222

6- Bu değişiklikleri yaptıktan sonra onaylayıp çıkın. Ağ bağlantınızı yeniden başlatın.


Kesinlikle hissedilir bir hıza ulaşacaksınız..
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı