Norton vs Avast

İlk defa aynı fikirdeyiz ya bu beni güldürdü :D
Aynı fikirde olmamamız için bir sebep yok :).
Kurumsal çapta mı Yoksa bireysel mi sorun açık olmamış.
Kurumsal olarak AV önerisinden ziyade uç nokta güvenliği sorulur genelde, o tip önerileri de buradan almazlar, çalıştıkları danışman firmalardan veya doğrudan ilgili güvenlik firmalarından alır. Yani buradan almamaları gerekir en azından.
 
Aynı fikirde olmamamız için bir sebep yok :).

Kurumsal olarak AV önerisinden ziyade uç nokta güvenliği sorulur genelde, o tip önerileri de buradan almazlar, çalıştıkları danışman firmalardan veya doğrudan ilgili güvenlik firmalarından alır. Yani buradan almamaları gerekir en azından.
1) Sebep yok mu? Unuttunuz herhalde Bitdefender konusunda bir tartışmamada bulunmuştuk ve ikimizde bu anti virusun iyi bir koruma sağlayacağında hemfikir kalmıştık(fp dışında).
2) Kurumsal ifademi daha da genişletmek isterim bazı şirketler vardır ki kurumsaldan ziyade 3-5 kişiyle çalışırlar ve bunlar gerçekten uç nokta güvenliği almayacak kadar cimridirler bu sebeple av sayfalarında Enterprise av araştırması yaparlar söz konusu arkadaş hangi konuda baktığını söylemediği için
Yani buradan almamaları gerekir en azından.
gibi bir ifade kullanamayız üstelik karşıdaki kişiye tanımıyorsanız ihtimaller üzerinden konuşmayın bizim ona önce sormamız gereken.
Şirket olarak mı Yoksa bireysel mi?
şeklinde olmalıdır.
 
Norton, Avast'ı satın aldı. Aralarında çok fark var mıdır bilemiyorum. Norton daha çok iş yerleri için, Avast ise ev kullanımına yönelik ki zaten Norton ev kullanımında eksik kaldığı için aldı Avast'ı. Ben Norton'u beğenmediğim için daha önce 5 yıl aralıksız kullanmama rağmen satılmasından sonra bıraktım Avast'ı. İlla ikisinden biri ise Avast.
 
Son düzenleme:
Norton, Aavast'ı satın aldı. Aralarında çok fark var mıdır bilemiyorum. Norton daha çok iş yerleri için, Avast ise ev kullanımına yönelik ki zaten Norton ev kullanımında eksik kaldığı için aldı Avast'ı. Ben Norton'u beğenmediğim için daha önce 5 yıl aralıksız kullanmama rağmen satılmasından sonra bıraktım Avast'ı. İlla ikisinden biri ise Avast.
Kesinlikle katılıyorum size hocam durumun farkında olmayan arkadaşlar da var @Dutchman bey/bayan öncelikle ona öğretmemiz gerekiyor artık testlerde norton tek başına yok NortonLifeLock var ki bu da offline detection malware protecton da %79 da kalıyor Avast ise %94 ile bu konuda rakibini perişan ediyor Malware Protection Test March 2022 online detection da ise sadece %0,01 ile Norton önde gözüküyor ancak offline protection da avnin bypass edilebilirliği Avasttan çok daha yüksek olduğundan norton pek iç açıcı bir tercih olarak görünmemeli(En azından gerçek siber güvenlik uzmanı için) üstelik Eset'i örnek vermiş Eset günce skorlarda online detectionu 17 Av arasından 14. sırada kalıyor. Baştan aşağı yanlış bilgilerle mücadele etmemiz gerekiyor anlaşılan.
 

Dosya Ekleri

  • test.png
    test.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum size hocam durumun farkında olmayan arkadaşlar da var @Dutchman bey/bayan öncelikle ona öğretmemiz gerekiyor artık testlerde Norton tek başına yok NortonLifeLock var ki bu da offline detection malware protecton da %79 da kalıyor Avast ise %94 ile bu konuda rakibini perişan ediyor Malware Protection Test March 2022 Online protection da ise %0, 01 ile Norton daha yüksek ancak offline protection da avnin bypass edilebilirliği Avast'tan çok daha yüksek olduğundan Norton pek iç açıcı bir tercih olarak görünmüyor(En azından gerçek siber güvenlik uzmanları için) üstelik ESET'i örnek vermiş ESET günce skorlarda Online detectionu 17 Av arasından 14. sırada kalıyor. Baştan aşağı yanlış bilgilerle mücadele etmemiz gerekiyor anlaşılan.

Evet. Avast burada bazılarının bilip bilmeden salladığı gibi işe yaramaz bir yazılım değil.
 
Evet. Avast burada bazılarının bilip bilmeden salladığı gibi işe yaramaz bir yazılım değil.
Sallayıp şu iyidir diyorlar. Bir de önüne gelen siber güvenlikçi oluyor ona buna av önerisinde bulunuyor. Önce ihtiyaçlarını öğrenirsin sonra ona göre av önerisi yaparsın. İki av karşılaştırılıyor da sana göre önemli olan ne Performans mı? Real World Protection mı? Yoksa fiyatının uygun olması mı? önce bunları bilmek gerekiyor. Konu sahibi av neye göre tavsiyesini almaya çalışıyor cevaplayan sözüm ona norton diyen arkadaş neye göre cevaplamış hala aklım almıyor(Telepati falan mı yapıyorlar acaba)
Allahım bana sabır versin diyorum gerçekten herkes bilge olmuş şu dünyada
Sizin yorumlarınız için de teşekkür ederim beyfendi.
 

Geri
Yukarı