Note 10+ vs iPhone 11

Note 10+ fiyatından 1000TL daha azına S20+ alabiliyorsunuz, eğer kalemi önemli değilse S20+ daha iyi bir telefon. Sizin için ne önemli bilmiyorum ama ekran ve kamera olarak S20+ daha üstün bir telefon. Zaten S20+'ın kamera sensörü kafam kadar. Oyun performansı olarak iPhone 11 daha önde olacaktır zira işlemcisi bir tık daha iyi ve çözünürlüğü düşük. Yazılım konusunda ise iki tarafın yazılımları da artık belirli bir düzeyde ve yazılımlarını karşılaştırmak mantıksız geliyor. S20+'da ekran üstünde parmak izi ve daha birkaç tane ekstra özellik de var.
 
Çok eskide kaldı bu olaylar. Ayrıca ben birkaç sene aralıksız kullanımdan sonra ağırlaşmayan yazılım görmedim,duymadım. Hem iOS hem Android kullanan biri olarak söylüyorum. 2-3 Senede bir bilgilerin hepsini Samsung Cloud'a yükleyip, format atıp 20 dakika kurulumu otomatik olarak tekrar yapması kimseye dokunmaz diye düşünüyorum (yapmasa da olur, gayet stabil). S9+ kullanıyorum 2 senedir, aldığımdan beri format atmadım gayet de iyi götürüyor.
Artık Samsung yazılım konusunda her firmada olabilen küçük hatalar düzeyine geldi. Ayrıca Samsung'un özelleştirilmiş arayüzüne denk bir yazılımı Android tarafında göremiyorum.
Samsung düşünebilirsiniz ama Note 10+'ın çıkışından itibaren iki büyük güncelleme alıp sonra yazılım desteğinin sadece güvenlik güncelleştirmesine düşmesini göz önünde bulundurun(iPhone gibi 4-5 sene güncelleme alamazsınız). Ayrıca Samsung'un açık ara en büyük handikabı Exynos işlemcilerdir, Note 10+'da Exynos 9825 stabilitesi ne durumda bilmiyorum belki de başarılıdır.
Olur da herhangi bir Sıfır Snapdragonlu Samsung modeli alma şansın olursa bir saniye bile düşünmeden al derim.
Note 20'yi bekleyip 1-2 ay sonra fiyatlar düşünce ister Note20 ister Note10 alabilirsin (döviz kuruna bağlı olarak yine de artabilir tabii ki dolaylı olarak). Zira S20'de alabilirsin daha güncel bir telefon Note10'a kıyasla.
iPhone düşünmek istersen 11 serisi, inanılmaz başarılı, Düz 11'in ekranı da abartılan kadar kötü değil. Ekran çok önemli diyorsan XS'de düşünebilirsin günlük kullanımda performans farkını anlamazsın 11 ile arasında. Batarya ömrü daha kötü olabilir XS'in.

Düzenleme: Note 10+ zaten bir büyük güncelleme almış, Samsung sürpriz yapmaz ise seneye Android 11'den sonra sürüm güncellemesi almayacaktır (sadece güvenlik güncelleştirmeleri).
Ben android kullanıyor ve seviyorum fakat doğruya doğru eğer İOS'un kısıtlamaları kişiyi rahatsız etmiyorsa İphone 11 önde.
 
Ben Android kullanıyor ve seviyorum fakat doğruya doğru eğer IOS'un kısıtlamaları kişiyi rahatsız etmiyorsa iPhone 11 önde.

Buna herhangi bir itirazım olmadı zaten :). Ben orada Note serisini bildiğim kadarıyla +/-‘leri ile anlatmaya çalıştım. Artıları olumlu olmasına rağmen bence eksileri de çok kuvvetli.
Apple’a kısıtlamalar, App Store fiyatları vs. rahatsız etmiyorsa kesinlikle geçilebilir.
 
Son düzenleme:
iPhone 11 kullanıyorum Samsung Galaxy Note 5'den geçiş yaptım.
Neden: Note 10 bana hiç güzel gelmiyor en basit örnek olarak da ekran kıvrımı telefonu elinizde tutarken bile bir yerlere basmanıza sebep oluyor.

iPhone kötü yanları: 5W sarj insanı kanser ediyor denebilir.
Ekran arada küçük yerlere yakınlaştırmadan bastığınızda farklı yerleri alabiliyor.

Bir de iPhone alınca iCloud masrafınız var haberiniz olsun ayda en az 6TL'den başlıyor.
Masraf derken ne gibi bir masrafı oluyor?
 
Buna herhangi bir itirazım olmadı zaten :). Ben orada Note serisini bildiğim kadarıyla +/-‘leri ile anlatmaya çalıştım. Artıları olumlu olmasına rağmen bence eksileri de çok kuvvetli.
Apple’a kısıtlamalar, App Store fiyatları vs. rahatsız etmiyorsa kesinlikle geçilebilir.
:D fanboy olmayan biri.
 

Geri
Yukarı