Note 3 Exynos ve Snapdragon sürümlerinin farkları

Benim telefonda bir şarj sıkıntısı vardı. Bazen, kullanmadığım halde şarjı gidiyordu. Yani 5 saat kullanmadığımda yarısı gidiyordu mesela.
Genellikle böyle enterasan bir sorunu olmuyordu, gece bıraktığımdan sabah %5 eksik ile görmek filan normal zaten ama olunca ciddi sinir bozuyordu. Bu sorun gitti gibi. Daha 3-4 gün oldu zaten fakat biraz daha akıcı. Touchwiz'in yeni versiyonu, eskiye göre daha hızlı bunu da hissettiriyor.

O problem bende de olmuştu. Kalıcı bi çözümü yok ama varsayılan uygulamaları sıfırlayınca düzeliyor problem. Ortam sunucusu diye bir şey şarjını sömürüyor telefonun. Çözdükten sonra ekran kapalıyken şarjı neredeyse gitmiyor ama ben çoğu şeye dikkat ediyorum. Mesela zor çeken bir yerdeysem uçak moduna falan alıyorum telefonu. Ekran resmim tamamen siyah ağırlıklı. Parlaklık her zaman ekranı görebildiğim en düşük seviyede. Dün gece 3.20 gibi şarjdan çıkardım telefonu ve şu an %68 kaldı. Sık kullanımda günü rahat çıkartıyor. O ekran kapalıyken şarjın azalması olayında ekran açıkken de normalin 2 katı hızla boşalıyor. Öyle kullanılır gibi değil gerçekten.

Onu biliyorum da tek üzüntüm 4G kullanamayacak olmamız. Daha gelmedi ama bu senenin sonuna kadar gelecek diyorlar. Bir de Snapdragon versiyonunda hızlı şarj varmış yani bu halinden daha hızlı nasıl şarj olur bilemedim :D

N9005 kullanıcısıyım. Cihazımı Yunanistan'dan aldım. 1.5 yıldır kullanıyorum. N9000Q ile arasından pek fark yok açıkçası sadece ROM istiyorsanız N9005 tercih edebilirsiniz. Hızlı Şarj olayı N9005 modelinde yok forumlara aldanmayın. Normal Note 3 nasıl doluyorsa buda aynı sürede doluyor. N9005 almanın artısı 4G geldiğinde kullanabilmenizdir. Ayrıca 4K video çekebiliyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı