Note 7 vs iPhone 7

Sizce Hangisini almalıyım ?

• Oy verenlerin toplamı
    44

Cazzarie

Kilopat
Yıllardan sonra telefon almaya durumum müsait olunca bir bakayım dedim ve hazır almışken son çıkan telefonlardan alayım diyorum ki, uzunca bir süre kullanabileyim. Bu iki telefon çok hoşuma gidiyor ve hangisini almalıyım bir türlü karar veremedim. iPhone 7 Plus seçeneğini eklemedim çünkü arkasındaki çift kamera konseptini hiç beğenmedim. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Performans olarak açık ara İphone 7 daha iyi. Ayrıca iki cihazda farklı işletim sistemlerine sahip. Öncelikle hangi işletim sistemini seçeceğine karar vermen lazım. Kamera, batarya, ekran, fiyat konularında NOTE 7 daha iyi. İphone 7 modelinin fiyatı oldukça fazla bu kadar büyük bir miktar bu telefonun hakkı değil bence. NOTE 7 modeli genel olarak daha başarılı bir model. Yalnız NOTE 7 modeli alacaksan şimdi sırası değil, çünkü NOTE 7 modelinde bataryadan kaynaklı patlama sorunları oldu. Bu yüzden NOTE 7 modelleri Samsung tarafından geri çekildi ve satışı durduruldu. Telefonun sorununun çözüldüğü ve ilk olarak 28 Eylül tarihinde Güney Kore'de satışına tekrar başlanacak. Amerika'da ise 21 Ekim tarihinde satışa sunulacak. Global pazarda da bu tarihte satışa sunulması bekleniyor. Kısacası Ekim sonlarına doğru Türkiye'de tekrar satışa çıkar. Sorun büyük ihtimal düzelecektir, beklemek istemiyorsan İphone 7 modelini alabilirsin. İphone 7 modelinin fiyatını hak etmediğini düşündüğüm için senin yerinde olsam S7 Edge, S7, HTC 10, NOTE 5, S6, G5 modellerinden birini alman daha doğru olur.

Yok 1-2 ay beklenir sorun yok, Note 7 veya iPhone 7 düşünüyorum söylediğim üzere. İşletim sistemi önemli değil, keza Android'de de hızlanmalar ve arayüz güzelleşmesi oldu. Artık eskisi gibi yavaş değil. O yüzden işletim sistemini pek takmıyorum.

Android cihazlarında takılma, kasma olması orta seviye cihazlarda bile nadiren oluyor artık. Tabii yine de ara sıra anlık takılmalar oluyor ama bunlar sorun değil. Bekleyeceksen NOTE 7 öneririm. Sorun çözülecektir ama yine de temkinli davranmak lazım.

Note 7 alıcaksan satmayıp kullanıcaksan sıkıntı yok çünkü 1 yıl gibi kısa bir sürede 1 milyara yakın kaybın olacak.Iphone 7 ye gelecek olursak fiyatı çok yavaş düşüyor ve 2.el piyasası çok fazla bunları göz önünde bulundurmalısın note 3 kullanıyorum 1 yıldır 1800 e telefonu aldım şimdi 800 veren yok kararını verirken ince ele sık doku.

NOTE 3 modeli çıkalı neredeyse 3 yıl oldu. Bu fiyat aralığında olması gayet normal. NOTE 3 donanım olarak artık geride kaldı. İphone modelleri ikinci el piyasasında daha fazla değerli oluyor. Android modellerin hepsinde de durumlar aynı ikinci el piyasaları iyi değil. Android tarafında rekabet çok fazla. Zaten NOTE 7 alacak kişi telefonu en az 2-3 yıl kullanacak. 2-3 yıl içinde değer kaybı elbet fazla olacaktır. Piyasanın durumu böyle. NOTE 3 modelinden sonra çıkan yeni üst seviye NOTE ve S serileri eskisi gibi kolay kolay fiyatlarınında azalma olmadığı bir gerçek.

Şu an ki olan telefonum ile 2 yıldan fazla devam ettiysem ( Lumia 560 ) Note 7'yi çok uzun bir süre kullanırım diyorum. Uzun vade de sıkıntıda çıkaracağını düşünmüyorum.

iPhone kanadında sattığında hala değerli olacak olması ve sürekli gelen güncellemeleri ile iyi gözüküyor hala kararsızım. Ayrıca görünüş açısından da çok hoşuma gidiyor. Kameralarda da iyileştirme var gerçekten güzelleştirmişler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı