Note 8 64/128 GB vs Note 9S 64 GB

Anneme telefon almak için araştırma yaparken 3 senedir kullandığım Xiaomi Mi Note 3'den çok memnun olduğum için yine Xiaomi marka düşünüyorum. Ancak Note 9 serisindeki toz tutma sıkıntısı beni geri itiyor. Herkeste olmuyormuş ama hangi modellerde olduğu da belli değil gibi. Kronik bir sorun gibi gözüküyor.

Açıkçası 2400 lira verip 64 lük Note 8 alıp geçsem mi diye düşünmüyor değilim yada fiyat farkı az diye 128 Gb'lık olan da mantıklı olabilir. Pro düşündük sonra pahalı gereksiz denildi. 9S alsam arada 200 lira farka değer gibi görünüyor tabi biri 128 biri 64 GB. 64 yeterli olabilir diye düşünüyorum. Ancak toz tutmaydı yavaşlama ağırlaşmaydı yazılım sıkıntılarıydı derken kafam iyice allak bullak oldu.

Siz olsanız hangisine karar verirsiniz? Amazonun desteği iyi olduğu için oradan fiyatlandırdım. Xiaomi Türkiye Garantili olsun istiyorum.

Note 8 64 GB 2.407 TL

Note 8 128 GB 2.537 TL

yada

Note 9S 64 GB 2.754 TL

Bu konuda @317678 hocam yardımcı olabilir. Kendisi bu konulara hakimdir.

Niye işlemcisi mi güçlü diğerinden. Ram mi avantajlı yoksa ekran farkı mı var. En ufak bir düşmede çatladığında görürsünüz, 2080 mi RX5700 mü. @317678
@Batina Note 8 Pro ve Note 9 Pro daha mantıklı. Realme ile aynı işlemciye sahip. Daha sağlamdır.

Son düzenleme:
Niye işlemcisi mi güçlü diğerinden. Ram mi avantajlı yoksa ekran farkı mı var. En ufak bir düşmede çatladığında görürsünüz, 2080 mi RX5700 mü. @317678
@Batina Note 8 Pro ve Note 9 Pro daha mantıklı. Realme ile aynı işlemciye sahip. Daha sağlamdır.

Oppo Realme hakkında hiçbir fikrim yok. Xiaomi kullandığım için arayüzünü kullanımına aşinayım ve memnun olduğum için aynı markadan devam etmek istiyorum.

Kendime almıyorum. Anneme alacağım ancak değişik bir fiyat politikaları var. Note 8'in bu kadar pahalı olmasına anlam veremiyorum. 2000 lira olsa düşünmeden alırdım. Ancak 2500 lira ve 9S ile arasında 200 lira kadar fark var. Note 9 ile ise neredeyse fark yok.

Ancak sorun şu ki 9 veya 9S alsam bu sefer kamerasına toz kaçar mı diye düşünmek istemiyorum. Kaçarsa servise göndermekle de uğraşmak istemiyorum. Hangi serilerinde bu sorun oluştu onu da açıklayıp gerekirse toplattırsalar keşke de biz de rahat etsek.

Neden bu endişe ve korkuyla telefon alayım ki?

94 kişi tarafından yapılan oylamada 64 kişide bu toz sorunu oluşmuş.

Son düzenleme:
Aralarında ufak tefek farklar var. Note 8 son android sürümü ile gelmiyor bilginiz olsun.

Yani işlemci, batarya kapasitesi, hızlı şarj farkı, kamera farkı, tasarım farkı, hatta sar değeri farkı. Üstüne yeni model olması da ister istemez bir fark yaratıyor insanın gözünde :)

Xiaomi servis konusunda da sanki çok güvenilir değil gibime geldi. Alıp sonradan servise yollayıp ne şekilde geri döneceğini bilemiyoruz.

Ancak şu durumda Note 8 Pro daha sorunsuz görünüyor.

İş telefonu olarak Note 9S kullanıyorum, kırılıp dökülürse üzülmeyeyim diye çok ucuz bir telefon almak istedim. Yeni partilerde toz sorunu giderildi diye biliyorum. Telefonu arka planda çok uygulama çalıştırmazsan seve seve kullanabilirsin, basit oyunları da oynarsın. Depolamayı dert etme, 2. SIM yuvasından bağımsız MicroSD kart slotu var. Genel olarak ben seviyorum kendisini, şu ana kadar kavga etmedik.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı