Notebook Batarya Kullanımı

Labwingo

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar oyun notebooklar'ın uzun süreli kullanımlarda (9,10) saat gibi kullanımlarda batarya nasıl kullanılmalı benim bilgim bataryayı söküp direk notebooku güce bağlamak bu doğru mu dur ?

Batarya full dolsun ardından kabloyu çıkartın %10'a kadar kullanın. Ardından tekrar şarja takın ve kullanmaya devam edin. %100 olunca hemen çıkartın ve kullanmanıza yine devam edin.

Önemli nokta batarya tamamen dolduğunda şarjda kalmaması. Diğer önemli nokta ise bataryayı çıkartıp kullanmamanızdır. Bataryada elektrik devirdaim yapmalı. Buda bataryanın dolması ve tükenmesi ile olur. Bu şekilde batarya ömrü uzun olur.

Batarya full dolsun ardından kabloyu çıkartın %10'a kadar kullanın. Ardından tekrar şarja takın ve kullanmaya devam edin. %100 olunca hemen çıkartın ve kullanmanıza yine devam edin.

Önemli nokta batarya tamamen dolduğunda şarjda kalmaması. Diğer önemli nokta ise bataryayı çıkartıp kullanmamanızdır. Bataryada elektrik devirdaim yapmalı. Buda bataryanın dolması ve tükenmesi ile olur. Bu şekilde batarya ömrü uzun olur.

Yani Notebook'da güç bağlantısı takılıyken batarya dolarken oyun oynasam bir sorun teşkil etmez dimi bataryaya ? %100 olunca çıkarıcam %10'a inince tekrar takıcam bu aralıkta %100 olana kadar oynarsam bir sorun olmaz herhalde

Mesela oyun oynarken adaptörü çıkardığında oyunda kasmalar olur performans düşüklüğü olur çünkü şarjdan çıkardığınızda laptop güç tsarrufu moduna geçer veya dengede durur bunun için yüksek performans modunu seçemeniz gerekir ancak bu seferde batarya daha hızlı boşalır üstte moderatörümüz kısaca belirtmiş bende açılımını yaptım :)

Mesela oyun oynarken adaptörü çıkardığında oyunda kasmalar olur performans düşüklüğü olur çünkü şarjdan çıkardığınızda laptop güç tsarrufu moduna geçer veya dengede durur bunun için yüksek performans modunu seçemeniz gerekir ancak bu seferde batarya daha hızlı boşalır üstte moderatörümüz kısaca belirtmiş bende açılımını yaptım :)

Peki bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ben bilgisayarın başına oturdum mu en az 10 saat otururum artık günde herhalde 3 4 kere şarj ederiz notebooku

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı