Notebook dengesiz ekran rengi

Dejavu0707

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Dizüstü bilgisayarımın ekranında sağ tarafla, sol tarafın renk dengelerinin eşit olmadığını fark ettim. Şöyle anlatayım: 2 tane bembeyaz fotoğraf açıyorum, ekranın ortasından sağ tarafa doğru bembeyaz fakat sol tarafa doğru hafif yeşilimsi renge dönüyor. Çok fazla belli olmuyor ama dikkatli bakınca fark ediliyor. Bunun sorun neden kaynaklanıyor olabilir? 2 gün öncesine kadar böyle bir durum söz konusu değildi. Ekran tamamen bembeyazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Belki panel artık gitme sinyalleri vermeye başlamıştır.

Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Belki panel artık gitme sinyalleri vermeye başlamıştır.
5 yıl olacak. Monster abra a5. Temiz kullandım, 5 yıldır sürekli bakımını yaptırıyorum. Acaba yazılımsal bi sorun olabilir mi? Ona göre formatlayabilirim.

5 yıl olacak. Monster abra a5. Temiz kullandım, 5 yıldır sürekli bakımını yaptırıyorum. Acaba yazılımsal bi sorun olabilir mi? Ona göre formatlayabilirim.
Yazılımsal olacağını pek sanmam.

Bu renk bozulması BIOS ekranında var mı? Belki başka monitöre takıp deneyebilirsin.

Bu konuyu açtıktan sonra ekran iyice bozuldu. Ekran pembe, yeşil ve mor şeklinde renklere döndü. Ne açarsam arka planda izi kalmaya başladı ama silinerek gitti. Servisini aradım yazılımsal olması yüksek ihtimal dedi. Böyle olduktan sonra bilgisayarı kapattım 2 saat sonra tekrar açtım durduk yere düzeldi ekran. 1 gün boyunca kullandım kapattım. Sonra tekrar açtım ertesi gün yine aynı şekilde oldu. Ne açıyorsam arkada izi kalıyor, ve renkler karmakarışık. Bios ekranı karışık değil ama soluk renkli. Arada bi 10 saniye düzeliyor sonra yine aynı oluyor. Çok sinirim bozuldu.

İsterseniz ekran kartınıza OCCT testi uygulayabilirsiniz. 3D ve VRAM testlerini 5'er dakika uygulamanız yeterli olacaktır. Sıcaklıkların çok yükselmemesine dikkat edin yeterli. Oradan hata çıkarsa bilin ki ekran kartı arızası ama oradan hata çıkmazsa muhtemelen panel arızasıdır. Bu arada OCCT kullanım rehberi aşağıda yer alıyor.

Yükledim, rehberi okuyorum şimdi. Denicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…