RX 580 Ekran kartı dengesiz çalışıyor

btekin01

Decapat
Aklıma takılan bir sorun var. Hangi yazılımı kullanırsam kullanayım ekran kartım dengesiz çalışıyor, ani fırlamalar oluyor. Sizce bunun sebebi nedir ve bu bir sorun yaratır mı?
Yazılım AMD Adrenalin Edition
Chipset: RX 580 8G OC

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-03-11 014834.png
    Ek Açıklama 2020-03-11 014834.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 187
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU yetersiz olabilir. Bu durumda güç dalgalanması olur. Bu da performansda dalgalanma olmasına neden olur. Furmark testine tabi tutun. Test sonrası, Sensör görüntülerini paylaşın. Güç dalganması varmı bakalım. Ekran kartını 2. el aldıysanız bu durumun olma ihtimali var. Madencilik yapılan kartlarda genelde bu sorun meydana geliyor.
600w luk cooler master elite v3 psu kullanıyorum psu gücüyle alakası olduğunu düşünmüyorum(gayet kaliteli bir psu) ki zaten oc yapmadığım için 400w luk psu da bile yeterli güç sağlayabilcek bir konumda attım görseli

Aklıma takılan bir sorun var. Hangi yazılımı kullanırsam kullanayım ekran kartım dengesiz çalışıyor, ani fırlamalar oluyor. Sizce bunun sebebi nedir ve bu bir sorun yaratır mı?
Yazılım AMD Adrenalin Edition
Chipset: RX 580 8G OC

Ekran kartınızdaki dalgalanmalar varsa CPU yeteri kadar soğuk mu. Soğuk değilse CPU voltaj düşürmeni tavsiye ederim. Bence yeni driver güncel olmayan ekran kartlarına ayrı külfet getirir. Eski driverları denemende fayda var. Ekran kartının temiz olduğunu düşünüyorum.

Ayni ekran kartını kullanıyorum bende sorun yok ( Sürüm 20.2.2 ) DDU ile silip temiz bir kurulum yapmanı öneririm.

Eki Görüntüle 512447
Senin ölçüm ayarlarında, örnekleme aralığı süresi galiba arkadaşınkinden daha fazlaya ayarlı olduğu için o peekler sende görünmüyor o süreyi 0. 25 sn yaparak driver sürümünde o hatanın olduğunu anlayabilirsin.

Dostum yüksek ihtimalle bilgisayarında wallpaper engine var. Wallpaper engine kapatarak kullanımı gözlemleyebilir ve sebebinin bu program olduğunu görebilirsin. Aynı sorun 590 kartımda vardı. Ddu ile temiz kurulum yaptım, bilgisayarı komple formatladın fakat çözemedim. Sorun wallpaper engine :)

Dostum yüksek ihtimalle bilgisayarında wallpaper engine var. Wallpaper engine kapatarak kullanımı gözlemleyebilir ve sebebinin bu program olduğunu görebilirsin. Aynı sorun 590 kartımda vardı. Ddu ile temiz kurulum yaptım, bilgisayarı komple formatladın fakat çözemedim. Sorun wallpaper engine :)
güzel bi nokta fakat wp engine kullanmıyorum :/
Ayni ekran kartını kullanıyorum bende sorun yok ( Sürüm 20.2.2 ) DDU ile silip temiz bir kurulum yapmanı öneririm.

Eki Görüntüle 512447
söylediğiniz işlemi uyguladım fakat durum halen aynı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı