Notebook fan ayarlarına nasıl müdahale edilir?

Kleax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 1-2 yıldır kullandığım laptopumda ısınma sorunu oluyor önceden de çok ısınıyor ve kapanıyordu ancak şimdi oyun açtığımda 30 dakika içerisinde kapanıyor. Isı dereceleri 100'ü buluyor soğutucum olmasına rağmen sorun fanda fan sürekli çalışsın istiyorum ama ara ara çalışıyor. Ses çıkarması benim için sorun değil yeter ki sürekli çalışıp ısınıp kapanma sorununun önüne geçsin. Var mıdır bunun bir ayarı yardımcı olursanız sevinirim. :)

Bu arada speedfan adlı uygulamayı önerdiler ama kullanmayı pek beceremedim sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları temizleyip macun yenilemekle başla.

Her program her makinada çalışmıyor, o nedenle denemen gerek.

Makinanı belirtirsen belki o tarz prog. kullanan biri destek verir.

Makinam toshiba satellite dilerseniz özelliklerini de atabilirim

Fan temizliğini nasıl yapıcam 2-3 gün önce altını açıp bi bezle silmeye çalışmıştım

https://ifixit-guide-pdfs.s3.amazonaws.com/guide_10853_en.pdf

Bu ürün seninkiyle örtüşüyorsa ilk 9 adım seni ilgilendiriyor.

Sonrasında fan ve ızgarasını söküp temizleyeceksin ve işlemcinin üzerinde kalan kurumaya yüz tutmuş termal macunu temizleyip -ben kolanya ve kulak çöpü kullanıyorum-, yeni macun sürüp makinayı geri toplayacaksın.

Ama garantin varsa garantiye ver kapanıyor diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

https://ifixit-guide-pdfs.s3.amazonaws.com/guide_10853_en.pdf

Bu ürün seninkiyle örtüşüyorsa ilk 9 adım seni ilgilendiriyor.

Sonrasında fan ve ızgarasını söküp temizleyeceksin ve işlemcinin üzerinde kalan kurumaya yüz tutmuş termal macunu temizleyip -ben kolanya ve kulak çöpü kullanıyorum-, yeni macun sürüp makinayı geri toplayacaksın.

Ama garantin varsa garantiye ver kapanıyor diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Macunu nereden bulabilirim

Dediğinizi yaptım elektronikçiden 8 liraya vipben isimli termal macunu aldım fanı söküp altındaki 4 yere cömertce sürdüm oyun açtım denemek için 17-18 dakika civarında kapandı ısınmadan
Kaliteli bir macun alarak ince bir tabaka halinde süreceksiniz. Çok ince veya çok kalın sürmeyeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı