mksahinn16
Kilopat
Daha fazla
Sosyalde bununda cevapları var araştırın. SSD'de yapılması ve yapılmaması gerekenler gibi aram yapın.@Recep Baltaş İkinci sorum ise SSD'nin ömrü ile alakalı olan bölüm ben SSD'yi taktıktan sonra Windows 10'u yenilemeyi düşünüyorum disk birleştirici için olan SSD ömrünü kısaltmış olur muyum? Yani sizce @Murat5038 @Ali Güngör @Recep Baltaş @AhmetAksoy
SSD Takmak için DVD'yi çıkarmakHerkese merhaba. Technopat'ın Youtube sayfasından ''Laptop'a SSD Takmak ve Verileri birebir aktarmak'' videosunu izledim SSD takmak kafama gittikçe daha çok yatmaya başladı. Benim burada kafamda oluşan sorulardan ilki; HDD yuvasına takılan SSD ile DVD yuvasına montajı yapılan SSD arasında performans farkı olur mu ?
Aynı konuda bunun da cevabı verilmişti.Örneğin ben HDD'yi sistemden tamamen çıkartmak yerine sistem içinde kullanılabilir halde kalmasını istiyorum bu sistemin stabil halde çalışmasına bir sorun teşkil eder mi?
Kaç GB olduğunu ve bütçeni yazmamışsın.Son olarak sistemim için en uygun SSD önerisini almak istiyorum. Etiketlediğim kişilerin konu ile nispeten daha alakalı olduklarını ve daha sağlıklı bilgiler vereceğini düşündüğüm için rahatsızlık verdim biraz kusura bakmasınlar.
SSD'nin kendi performansını tabi tam göstermesi için başta kontrolcüsü önde gelir. Ardından sistemin güncelliğine bakar.diğer bileşenlerin de performans için değişkenler içerdiği. Ulaştığım bu kanı sizce yerinde mi ?
Anlıyorum ancak aynı şeyleri tekrar sormana da gerek yok çünkü cevaplar verilmiş oluyor.Tekrar tekrar sormamın sebebi takdir edersiniz ki bu tip bileşenleri yeni yeni söküp takmaya başlayan biri olduğum için çekincelerimden oluyor. Lütfen mazur görün. @Murat5038
Aynen.Anladığım kadarıyla SSD'yi çıkan HDD yuvasına takmak en sağlıklısı ve akabinde DVD yuvasına takmak istediğim çıkartılan HDD'yi de cevap yazma hakkımın engellendiği konuda paylaştığınız aşağıdaki linkte yer alan ürün ile sağlayacağım.
Boyutsal olarak ve performans olarak değerlendirmek gerekir. 120 gb'ı 250 gb bir diskle karşılaştıramazsın. Aynı boyutta olan disklere göre 120 GB olan pro sürüm öndedir. Diğerleri daha düşüktür. Tabi önceden dediğim gibi bu senin bütçene ve ne kadar performans almak istiyorsun ona bağlı.Evo ve Pro karşılaştırma testlerine baktım @Murat5038 çok çok bir farkları yok gibi geldi bana sizin fikriniz benim için çok değerli Pro 128 gb, Evo 250 gb performans boyut olarak f/p çerçevesinde neler kazandırır veya kaybettirir?
V2 olanı alabilirsin o daha güncel fark yok.İlk olarak alış-veriş listem şu şekilde;
1- Samsung MZ-7KE128BW SSD Disk
2- Akasa N.Stor Notebook Slim Sata Optik Sürücü (ODD) Yuvası Uyumlu 2.5" Sata HDD Kutusu - Disk Kutusu - Depolama
eğer fark yoksa WEBDENAL'da V2 olarak şu var bir incelerseniz onu da oradan alırım. Akasa AK-OA2SSA-BKV2 Harici Kutular
Kullanmadım. Güvenli.Aslında en başta şunu sormam gerekirdi sizce daha önce Online Alışverişin Güvenli Adresi | WebdenAl.com alışveriş sitesini kullandınız mı? Memnun kaldınız mı?
Boyut olarak farklılıklar olabilir.NB'lerin içerisinden çıkan her HDD aynı boyutta mıdır
Boyutu uyumluysa sorun çıkmaz.disk kutusunu USB 3.0 alsam NB'nin içinden çıkan HDD'nin sata portundan bağlanmasında bir sıkıntı yaşar mıyım?
Neden disk kutusu alıyorsunuz? Zaten Nstor alacaktınız vaz mı geçtiniz?Murat Hocam sizi tekrar rahatsız edeceğim ama disk kutusu sipariş etmeyi unuttuğumu geçte olsa farkettim yine webdenal üzerinden bir disk kutusu tavsiye ederseniz memnun olurum.