Notebook için SSD ve RAM yükseltme

darkLord479

Kilopat
Merhaba.

Kullandığım notebook: Toshiba Satellite L50-B-27J
CPU: i5-5200U
RAM: 8 GB DDR3 (L mi emin değilim)
HDD: Toshiba 2.5" 1TB SATA 3.0

8 GB RAM ve SSD ekleyip upgrade etmek istiyorum fakat emin olamadığım konular var.

RAM: Alacağım RAM DDR3'mü yoksa DDR3L'mi olmalı onu çözemedim.

Kullanmakta olduğum RAM ve bilgileri:

Kullanmakta olduğum RAM.jpeg
RAM bilgisi HWiNFO.png
RAM bilgisi CPUZ.png

RAM Görev Yöneticisi.png
SPD CPU-Z.png

Ayrıyeten cmd ve görev yönetici üzerinden kullanmakta olduğum RAM 1600 MHz gözüküyor.
Fakat CPU-Z ve HWiNFO üzerinde 800 MHz gibi değer var. Sanırsam 1600 MHz olması lazım, değil mi?

cmd ram speed 1600.png

SSD: HWiNFO üzerinde SATA3 destekliyor gözüküyor sanırsam. Bu konuda da emin olamadım.

Ana kart bilgisi HWiNFO.png

Ayrıyeten SSD aldığım zaman DVD yerine HDD'yi, SSD'yi de HDD'nin yerine takmam gerekiyor sanırsam.
DVD yerine takmak için böyle bir ürün almam gerekiyor değil mi?

Başka ekran görüntüsü eklemem gerekiyorsa söylemeniz yeterli.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• RAM bilgisi HWiNFO.png
    RAM bilgisi HWiNFO.png
    20 KB · Görüntüleme: 42
  • cmd ram speed 1600.png
    cmd ram speed 1600.png
    2,2 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Kullandığım notebook: Toshiba Satellite L50-B-27J
CPU: i5-5200U
RAM: 8 GB DDR3 (L mi emin değilim)
HDD: Toshiba 2.5" 1TB SATA 3.0

8 GB RAM ve SSD ekleyip yükseltmek istiyorum fakat emin olamadığım konular var.

RAM: Alacağım RAM DDR3'mü yoksa DDR3L'mi olmalı onu çözemedim.

Kullanmakta olduğum RAM ve bilgileri:

Eki Görüntüle 937587 Eki Görüntüle 937616 Eki Görüntüle 937590

Eki Görüntüle 937592 Eki Görüntüle 937593

Ayrıyeten CMD ve görev yönetici üzerinden kullanmakta olduğum RAM 1600 MHz gözüküyor.
Fakat CPU-Z ve HWiNFO üzerinde 800 MHz gibi değer var. Sanırsam 1600 MHz olması lazım, değil mi?

Eki Görüntüle 937602

SSD: HWiNFO üzerinde SATA3 destekliyor gözüküyor sanırsam. Bu konuda da emin olamadım.

Eki Görüntüle 937604
Ayrıyeten SSD aldığım zaman DVD yerine HDD'yi, SSD'yi de HDD'nin yerine takmam gerekiyor sanırsam.
DVD yerine takmak için böyle bir ürün almam gerekiyor değil mi?

Başka ekran görüntüsü eklemem gerekiyorsa söylemeniz yeterli.

Teşekkürler.

RAM konusunda pek bilgim yok bu yüzden SSD konusunda yardımcı olacağım.
HDD'yi çıkarıp DVD yerinden caddy adlı parça ile bağlamalısın. Boşa çıkan HDD yerine 2.5" SATA SSD satın almalısın.
DVD yerinin ölçüsü önemli. 9.5mm için bu ürünü, 12.7mm için bu ürünü satın almalısın.
SSD için önerim:
Seçeneklerden ihtiyacın olan kapasiteyi seçip fiyatını görebilirsin.

Hocam, DDR3L almanız gerekiyor. 1,35V olan. Caddy için kesin bir şey söyleyemem. 9,5 veya 12,7 olabilir. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir.

SSD konusunda ben yardımcı olabilirim. Öncelikle evet, HDD'yi DVD-ROM kısmına takmak için öyle bir aparata ihtiyacınız var. Laptop DVD-ROM'unu ölçüp ona göre alın. SSD'yi HDD'nin olduğu yuvaya takmalısınız tam performansı almak için. Bütçeniz ne kadar bir SSD için?

Hocam, DDR3L almanız gerekiyor. 1,35V olan. Caddy için kesin bir şey söyleyemem. 9,5 veya 12,7 olabilir. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir.
Neden DDR3L almam gerekiyor? Bilmediğimden soruyorum. Jayce adlı kullanıcı benim hali hazırda kullandığım ürünü önerdi. Onu alırsam sorun mu yaşarım?
SSD konusunda ben yardımcı olabilirim. Öncelikle evet, HDD'yi DVD-ROM kısmına takmak için öyle bir aparata ihtiyacınız var. Laptop DVD-ROM'unu ölçüp ona göre alın. SSD'yi HDD'nin olduğu yuvaya takmalısınız tam performansı almak için. Bütçeniz ne kadar bir SSD için?
240-250 GB SSD yeterli benim için. Dolayısıyla bu ürünü seçtim fakat 300-350 TL'ye alırsam hakkını verecek bir ürün öneriniz varsa önerebilirsiniz.

240-250 GB SSD yeterli benim için. Dolayısıyla bu ürünü seçtim fakat 300-350 TL'ye alırsam hakkını verecek bir ürün öneriniz varsa önerebilirsiniz.
A400 almayın. Kötü bir SSD. Fiyatını hak etmiyor. 2D NAND üstelik. 10-15 yıl eski bir teknolojiyi kullanıyor yani. DRAM belleği de yok. 870 EVO varken asla alınmaz.
Parasını sonuna kadar hak eden, üst düzey bir SATA SSD kendisi. 3D TLC NAND ve DRAM barındıran bir model. Ezer geçer A400'ü.

Hocam, mevcut RAM 1,35V. DDR3L 1,35V demektir. Uyumlu olması için alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı