Notebook İşlemci Soğutma Ayağının Kopması

Aynı problemi yaşıyorum şuan nasıl bir çözüm yolu izlediniz ya da yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
Açıkcası birçok uygulama denedim en son nano yapıştırıcı sipariş edicektim ama çin den gelmesi uzun sürecek diye laptop u komple parçalarına ayırıp işe yarayan aksamlari ile beraber sattım. Kendi servisine vermek mantıklı anakart değişimi olmadığı takdirde ücret fazla olmayacaktır. Ki anakart fiyat maksimum 500 Tl
 
Aynı model anakartlı Casper laptopumda aynı sorunu bende yaşıyorum.Nasıl bir çözüm yolu izlediniz.Yardımcı olur musunuz?
 

Dosya Ekleri

  • D81BC39C-C697-4236-93B3-C6266226C7BA.jpeg
    D81BC39C-C697-4236-93B3-C6266226C7BA.jpeg
    258 KB · Görüntüleme: 168
Selamlar. Aynı sorunu yaşadım ve çözüm için bir bilgisayarcıya danıştım. Bilgisayarcı tanıdık olduğu için herhangi bir ücret talep etmeden somunlu vida ile ayağı sabitledi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar, sizler ne yaptınız? Ayrıca ısınma sorununuz var mı? Şahsen şu an CPU üzerinde termal macun yokken ben ani FPS düşüşleri yaşıyorum. MSI Afterburner üzerinden kontrol ettiğimde ise, işlemcinin 90-95 derece sıcaklığa ulaşıp hızını 3000 MHz seviyesinden 700 MHz seviyesine düşürdüğünü, yani thermal throttling yaptığını görüyorum. Şu an elimde para olmadığı ve bilgisayarcı tanıdığımda termal macun olmadığı için test edemiyorum, edebilirsem ve merak eden olursa yazabilirim.

Not: Bendeki CSD modelinde i5 4210m ve GT940M olan modeli.
Not 2: İşlemcide 3 vida yuvası, ekran kartında ise 1 vida yuvası kırık.
 
Yazdığım şeylere dönüş yapılmamasına rağmen, mağdur arkadaşlar için yazıyorum. Arkadaşlar, cihazı Casper'ın Ümraniye'deki 1 saat onarım vaadinde bulunan teknik servisine götürdüm. Tabii ki de beklediğim üzere 1 saat içerisinde sorunumu çözemediler. Cihaz, yaklaşık 1 hafta teknik serviste durdu ve bana 150 TL anakart onarım ücreti çıkarttılar. Ben ilk defa böyle bir sorun görüyorum. Kimseye zaten önermiyordum, tekrardan şiddetle Casper'dan herhangi bir ürün almanızı önermiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 74
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    42,3 KB · Görüntüleme: 81
aynı sorunu bende yaşadım ve yaşıyorum.. her seferinde havya ile güzelce lehimleyip 1-2 ay öyle kullanıyorum sonra yine atıyor. 1 ay önce ekran kartı soğutucu ayaklarını lehimlemiştim. yine atmış şimdi yine lehimleyeceğim. fan sesi arttı mı direkt için açar oldum artık. somunlu vida bakacağım tersten uygun boyutta atılabilen varsa tahminim daha uzun ömürlü olur.

Not: Lehimlemeyi çok iyi bilmiyorsanız anakartı yakmamak adına el atmayınız.
 
Ben bakır soğutucu ile kapak arasına kalın karton koydum kapak kapanınca karton soğutucu bakır teli işlemciye itiyor C15B anakarların kronik arızasıymış bu hata sonuç olarak Casper malzeme kalitesinde sınıfta kaldı.
Not: Herhangi bir ısınma sorunum olmadı. Benim 4 ayakta kırıktı. Bu işlemi yapmadan önce işlemci boşta 75 C de çalışıyordu.
 
Merhabalar böyle bir sorunu daha yeni yaptım öyle somuna vidaya perçine gerek yok tek yapman gereken birazcık teknik bilgin varsa havya ve lehimle aynı vida girişlrini yerine lehimlersin bu arada benim yaptığım laptop da casperdı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı