Notebook İşlemci ve Ekran Kartı Isısı Normal Mi?

iMac_Bath

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2014
Mesajlar
4
Merhaba,

Technopat forumlarına yeni üye oldum ve bir sorum olacak.

Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını boştayken ve tam yükte ölçtüm bana biraz fazla geldi.Sizce termal macun yenileyip temizlettirmelimiyim?

Bilgisayarım: Samsung NP370R5E-S07TR

Donanım:
Core i5 3230M 2.6ghz turbo ile 3.2ghz
Radeon HD 8750M
6GB ram

Herhangi bir güç tasarruf modu açık olmadan yüksek performans modunda işlemci boşta iken 45-50 °C arası
Birde işlemci full yükte 3.0 ghzde çalışıyor (Devamlı olarak.Bazen 3.2ghze çıkıyor ama 3.0ghz den aşağı düşmüyor.).Anca batarya ayarlarından işlemci max hızını 99% yaptığım zaman işlemci 2.6ghz de çalışıyor ama bu sefer turbo boost kullanılmıyor (Çokta ihtiyacım yok zaten).

OCCT programı ile full yükte 15 dk çalıştırdıktan sonra 100% hızda iken ölçtüğüm sıcaklıklar 96°C (iki çekirdek aynı sıcaklıkta)daha fazla ısınmıyor. 99% da ise max 1. çekirdek 80 °C 2. çekirdek ise 84 °C.

Ekran kartı ise boştayken 60 °C civarı.
Ekran kartı sıcaklığını ölçerken Furmark ile sorun yaşadım.Ekran kartımı görmesi için GPU-Z yi açık tutmam gerekti.Program ekran kartımın özelliklerini ilk 3-4 saniyeliğine doğru gösteriyor ama sonra sapıtıyor ve çekirdek hızını falan göstermemeye başlıyor, ekran kartımı "HD 8600/8700" olarak gösteriyor ve her özelliği doğru göstermiyor.Donanımlarda da "HD8600/8700" olarak görüyorum.Sürücüler güncel.Ayrıca bunada bir çözüm bulabilirseniz sevinirim ama o kadar da önemli değil bu şimdilik.Yinede ölçüm yapmayı başardım.Full yükte 85°C yi gördüm.

Sizce bir sorun var mı?
Garantisi bitmediği için eğer bir sorun varsa servise göndereceğim, servistekiler düzgünce (!) termal macun sürüp + içini temizlerler mi?
Bu sıcaklıklarda uzun süre kullanım bir sorun teşkil eder mi?

Uzun oldu ise özür dilerim.İlk konum ayrıca yanlış anlaşılma olmasın diye uzun uzun anlattım :).

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Tavsiyeniz için teşekkürler servise göndereceğim.Birde ekran kartı donanımlarda yanlış gösteriyor yukarıda yazdığım gibi bunu çözmek için ne yapabilirim?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı