Notebook sürekli pilde gözükme sorunu

Veysel Dayı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımdaki arıza nedeniyle sürekli pilde gözüküyor.
Şarjda takılı olduğu halda %8 diyor ve 200 bilmem kaç saat kaldı diyor. Sizden bunun çözümünü istemiyorum.
Pilde iken tam performansa nasıl geçebilirim?
Nvidia GT 630M ekran kartımın performansı aşırı şekilde düştü bu yüzden İntel HD 4000'i kullanıyorum oyunlarda.
Birde indirdiğim bir görev yöneticisinde 1.18 GHz diyor. Normalde 2.5 GHz olmasına rağmen. Turbo mod devreden çıkmış olabilir diye düşündüm ama bir türlü açamadım.
Bunun çözümünü bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarj soketinde sorun olabilir, notebooku tamamen kapatın şarja takın öyle açın ve tam performans alabiliyor musunuz deneyin. Bazı notebooklarda öyle olabiliyor. Onun dışında pilde tam performansa geçemezsiniz. Ayrıca sorunun neyden kaynaklandığını biliyor musunuz?

Nvidia optimus pildeyken performans düşürüyor sanırım
Eskiden performansı yüksekti
Optimus devre dışı kalabilirmi.

Son düzenleme:
O zaman hiç açılmıyor

Pilde iken tam performansa geçmenin bir yolu yokmu

Sağ alt köşedeki pil simgesine sağ tıkla. Güç seçeneklerini seç. Şu an seçili olan moddaki "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine bas. Altta "Gelişmiş güç ayarlarını değişir" seçeneği var ona tıkla. Buradaki tüm başlıkların altındaki "Pilde" seçeneklerini "Prize Takılı" seçenekleri ile aynı yap. Bu şekilde tam performansa geçersin. Ama arıza başka bir şey olabilir. Servise götürmende fayda var

sorun 3.png
sorun 4.jpeg
sorun.jpeg
sorun 2.jpeg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı