Çözüldü Notebook Undervolt Yapılmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mfgsivaas5880

Hectopat
Makaleler
2
Elimde Acer notebook var. Termal macununu yeni değiştirdim, 50Tl fiyat bandında macun ile.
İşlemci sıcaklığım bir dakikalık test ile 77°C.

Bu sıcaklığa hızlı ulaşması macunun çabuk kuruması, fanların yorulması gibi şeylere neden olabilir. Taze macun için 77°C çok geldi. ( eskisi ile 90 derece idi. )

1) Undervolt yapmak günlük performans da düşmeye neden olur mu?
2) Undervolt yapmak performans skorlarında ne kadar etkili?
3) Sıcaklık düşürmek için iyi bir yöntem mi?
4) Gerçekten de risk içerir mi?
5) 15 dakikalık test yapıldığında sorun yok ise güvenilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1-Hayır.
2-Her cihaz için değişir.
3-Kesinlikle, sıcaklık düşmüyorsa bile performans artar.
4-Risk faktörüne rastlamadım.
5-Değişir. En iyi test: Normalde ne yapıyorsan uzun süreli yapmaktır. Oyun oynuyorsan gir saatlerce oyna. Sıkıntı yok ise tamamdır.
Ben kendi dizüstü bilgisayarima Thermal Grizzly Kryonaut uyguladim. Sicakliklarda her ne kadar düsüs olsa da, oyuna ve ayarlara göre yine 85-90 dereceleri gördügü oluyor. Tabii ses disinda herhangi bir sorun yasamiyorum. Dizüstü bilgisayarlar maalesef isinmaya müsait cihazlar.

1 dakikalik test ile saglikli yorum yapamayiz. Yaklasik 10 dakika civari test edip sonuclari takip edin derim. Stres testi yaparken islemciye %100 yük binecegini unutmayin. Bu baglamda da daha fazla isinacaktir.

@reptile @CillianMurphy
Daha yeni macunla ve kısa test ile bu derecede. İlerleyen zamanlarda sorun oluşturabilir. 80°C den sonra verim düşüyor.
Merak ettiğim konu undervolt meselesi. Sorular hakkında ne düşünüyorsunuz?
6) Hangi durumlarda yapılmalı-yapılmamalı?

Bizzat sorun yaşadınız mı? Ben 90 dereceye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Undervolt konusunda pek uzman ve bilgi sahibi olduğum söylenemez.
Termal macun sürmeden önce LOL de bile çok drop yiyordum. Şimdi 55-60 derece oynarken. Yine fazla. Ama en fazla 77°C.

GPU yeni macun etkisiyle 70°C yi bulmuyor. Nasıl bir soğutma anlamıyorum ki. LOL oynarken 45 derece. Macun sürmeden önce de sıcaklıklar arasında fark vardı. 10°C daha az GPU en az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…