Notebook'a ekran kartı takmak

AliKemal40

Centipat
Merhaba herkese. Benim Monster V8.1.2 notebook var ve artık ekran kartı yetmiyor. Ekran kartı takmak istiyorum ama hangi ekran kartı olur ve ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Thunderbolt 3 girişi varsa harici ekran kartı aparatı alarak ekran kartı bağlantısı yapabilirsiniz. Eğer yoksa notebook içerisindeki boşta olan PCİ bağlantı noktası aracılığıyla yapılabilir ancak ilk yöntem modülerlik açısından daha sağlıklı olur.

Genellikle boşta PCİ yuvası olmaması durumunda notebook içerisindeki Wifi kartının bağlı olduğu PCİ yuvası ile bu işlem yapılır ve Wifi bağlantısı harici olarak Usb Wireless adaptörleri ile yapılabilir.

Konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgi için forumun dizüstü bilgisayarlar kategorisi altındaki E-gpu bölümünü incelemeniz faydalı olacaktır.

teşekkürler hocam ama benim pc de thunderbolt 3 maalesef yok ve ben ekran kartı olarak rtx 2060 veya rx 5600xt falan takmak istiyorum sizce olurmu olmazmı onu kestiremiyorum
İkinci yöntemle takılabilir ancak 2060 gibi bir kartı i7-6700HQ işlemci ile kullanmak darboğaz yaratacağından gereksiz olur. Eğer bu sistem yapılacaksa öncelikle ne derece ihtiyacınız olduğu belirlenmeli. Zira ekran kartı ve harici Psu gibi ihtiyaçlar doğacak ve notebook masaüstü bilgisayar gibi sabit konumda kalacak. Eğer kararlıysanız 1050 yada 1060 gibi sisteminize uyum sağlayabilecek kartları tercih etmeniz yararlı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı