Notebook'a Hangi RAM'in Uyumlu Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aradığım cevap tam olarak buydu. Sizin için biraz zahmetli olmuş ancak; sanırım internette bu konuyu aydınlatan tek cevabı verdiniz. İlk mesajda belirttiğim gibi genelde sadece "şunu alın, bunu alın" gibi tavsiyeler verilmiş. Teşekkür ederim. Hemen bakıyorum yükseltme için.

- - - Güncellendi - - -

İşlemcim 16 GB RAM desteğine sahip; bu iyi. Ancak desteklediği max. frekans 1333 MHz. Bu kısım hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Üzerinde takılı olanlar da hali hazırda 1333 MHz. Sadece bellek artışı için yükseltmeye değer bulmuyorum.
 
Recep yine noktayı koymuş, saatlerdir araştırıyorum, ram desteği ile ilgili yazılmış en güzel yazı. Çok teşekkürler.


Cihazın en fazla kaç GB desteklediğini anlamak için önce işlemcisi öğrenilmeli. Zira bellek desteği genelde işlemcinin kaldırabileceği kapasiteye bağlıdır. İşlemciyi öğrenip Intel'in sitesinde aratırsınız. İşlemci spec sayfasında bellek desteği yazar.

Mesela benim işlemcim 2630QM ve işlemcimin destek sayfasında en fazla 16 GB RAM desteklediği yazıyor:

ARK | Intel® Core™ i7-2630QM Processor (6M Cache, up to 2.90 GHz)

En fazla bellek desteğini öğrendikten sonra yapmanzı gereken var olan belleklerinizin frekans ve tipini öğrenmek. Ayrıca kaç slot var ve kaçı boş.

Bunun için Burak'ın da dediği gibi CPU-Z'ye ihtiyaç var. Tabi siz CPU-Z kullanmayı bilmiyorsanız da sorun değil, laptopun altındaki kapağı açıp, bellek modüllerini yerinden söküp üstündeki etikete bakarak da öğrenebilirsiniz.

Her halükarda, bir MHz değeri karşınıza çıkar. Bu değeri genelde iki ile çarparsınız. Öğrneğin burada ne yazıyor, 800 MHz:

m7bxg.png


Bu da demek oluyor ki bu laptopa 1600 MHz DDR3 bellekler takılmalı. Ama tabii ki bir laptopa masaüstü belleği takamazsınız. Bu yüzden ne yapmanız gerek, laptop belleği takmanız gerek. Laptop belleği de SO-DIMM tiptedir.

Tüm bu bilgiler ışığında eğer sistemde 4 GB varsa ve siz bunu 8 GB yapacaksanız, o zaman iki tane 4 GB 1600 Mhz DDR3 SO-DIMM modül almalısınız ve bunlar birebir aynı olmalı. Bu bağlamda "Kit" bellek alabilirsiniz.

Fiyat arama motoruna bilgileri gireriz ve işte sonuuuuuuuuç, tadaaaaam:

1600 DDR3 SO-DIMM - TeknoFiyat

Montaj için de:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ben 8 GB alsam uyar mı acaba ?
Bende tek slot var.

aclTJ.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu laptopa nasıl ram takmalıyım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GNB1562 A1I3 Grundig Notebook en fazla kaç GB Ram destekler? Ve değer mi? Niye ve neden onu aldık? Fikrim yok.

product_2835.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
EVRzX9.jpg


4gb+4gb takmayı düşünüyorum. Maksimum performans için kaç hızında ne takabilirim? Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
 
Mevcut olanla aynısı yada 2x4Gb 1600MHz olur da 1Gb DDR3 Ram nerden buluyorlar? Utanmıyorlar takmaya?
 
Kusuruma bakmayın anca yazabıldım. Oncelıkle tesekkurler cevabınız icin, bazı yerlerde hp dv6 1330et modeli icin baktıgımda farklı degerlerle karsılastım. Bu dediğiniz ram leri taksam sıkıntı çıkmaz dimi eminsiniz :) birde bu değerlerden bu sonuca nasıl ulaşıldıgından bahsedebilirmisiniz bilgi dağarcığımıza ekleyelim :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı