Notebook'larda Bileşenler Değişebilir mi?

• Konuyu başlatan Xeon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.064

Xeon

Megapat
Makaleler
1
Ben notebook'umun işlemci, ram ve hdd yi ssd yapmak istiyorum İlk Sorum şu olacak: İşlemci değiştirebilsek bile pentium p6200 den i3 i5 veya i7 ye geçebilirmiyiz. En azından Core 2 Quad veya Core 2 Duo ya geçebilirmiyiz? İkinci sorum : Notebook'umda 4 gb lik bir ram var ve 1 tane ram yeri boşta. orayada 4 gb takabilirmiyiz? Üçüncü Sorum: HDD ile SSD arasındaki farkı tam olarak kullanmadığımdan(SSD'yi) hızını bilemiyorum ama almış olsam bile kaç gb bana yeter? Oyun olarak bi gta 4 bide minecraft felan oynarım ama en azından gta 4 ü kasmadan oynayabileyim. O bana yeter. İyi günler. Notebook : HP Pavilion G6 1060st.

GTA 4 oynamak için ekran kartınızın iyi olması gerekir ki sizin bilgisayarınızın ne yazık ki değil. Ayrıca ekran kartınız anakarta gömülü yani değişmiyor. Kaldı ki dizüstü ekran kartları ülkemizde bulunmuyor.
RAM takviyesi yapabilirsiniz ancak bu (Minecraft hariç) oyun performansına çok da fazla etki etmeyecektir. İşlemci ise hiçbir dizüstünde değişmez. (Yanlışım var ise düzeltin)
SSD takılabilir bilgisayarınıza ancak bu da oyun performansına etki etmeyecektir. :( Sadece bilgisayarınız daha hızlı açılıp kapanacak, işlemleri daha hızlı yapacaktır.

O zaman güzel bi masaüstü pc toplayacağım. Başka çaresi yok. 50TL GTA 4 e verdim oynayamıyorum. Keşke bi sistem gereksinimlerine bakaydım oyunun..

Peki 2000 TL ye güzel bir bilgisayar önerebilirmisiniz (Monitör dahil) gta 4 ü kasmadan oynayayım yeter high de olmak zorunda değil normal de olsa da olur yeterki kasmasın deli etti beni resmen. Toplama daha iyi olur bence hazır pc lere sıcak bakmıyorum açıkçası.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı