Notebooklarda İşlemci Seçimi

Umut Diker

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisliği Öğrencisi
Notebooklarda işlemcilere baktığımızda U ve HQ gibi kodları var. HQ işlemciler U'lu işlemcilerden daha güçlü olduğunu biliyorum ama ne kadar güçlü bilmiyorum büyük bir fark var mı oyunlarda hissettirir mi? U işlemciler daha az ısınıp ve daha az enerji tüketiyormuş bu güzel bir özellik ama performans kaybı olarak geri dönüyor. Asıl sorumuza gelirsek günlük kullanımda ve oyunlar için (oyun tutkunu biri değilim ama yinede az da olsa oyun oynarım) U işlemci alsak memnun kalır mıyız?

En güçlü Skylake "U" işlemci bile i3 6100'ün %15 gerisinde kalıyor. U işlemciler 2 çekirdekli HQ işlemciler 4 çekirdekli. Pil ömrü ve tam taşınabilirlik senin için önemliyse U işlemcili notebook almanda fayda var. Zaten U işlemcili notebooklar oyun bilgisayarı olarak nitelendirilmiyor, haliyle işlemcinin kaldıramayacağı kadar güçlü bir ekran kartı da kullanılmıyor. Oyunlarda tatmin eder, can sıkıntını alır. Ben seni anladım, tamam zayıf bir işlemci ama idare eder mi sorun çıkarır mı diye düşünüyorsun. Sıkıntı yok alabilirsin, HQ alırsan bu sefer pil 2 saate biter, U alırsan pil 6 saate biter. Bunlar tahmin sadece, takılma detaya. :D

Zaten derdi taşınabilirlik olan birisi notebook alıyorsa, gerçekten taşınabilir notebook almalı U en mantıklısı olur. Derdin performans ise HQ'da tatmin etmez, direk masaüstüne yönel. Olurda HQ işlemcili notebook alırsan, i5 6300HQ'lu bir model uygun olur, i7 6700HQ'lu modellere bulaşma, sana göre değil bunlar, boşa para savurmuş olursun.

Olur da U işlemcili notebook alırsan, i7 7500U mükemmel olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı