Notebook'tan Gelen Motor Sesi Sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522193036
Merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce bu problemi yaşadım içini açtım. Laptobun temizledim bir güzel ve soğuttum tekrar çalıştırdığımda sorun 2 hafta kadar çözüldü. Sonra tekrar yaptı ve ben işkillenip termal macununu değiştirdim. Yine bir süre geçti ve dün akşam tekrarlandı. Bilgisayar ısındığında bu sesin çıktığını fark ettim. Ama bilgisayarın ısınması için bir neden yok. Termal macunu yeni yeniledim soğutucusu var altında, fanda toz yok. Açık bırakmaya korktuğum için direkt güç kablosunu çekiyorum. Sorunun harddisk'te olduğunu düşünüp onu da temizledim. (Gerçi bir şeyi yoktu) ama sorun hala devam etmekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ısınınca fan devri artıyordur. Fan da tam oturmamışsa yada bir yere sürtüyorsa hızlanınca ses yapar.

Fanın tam oturduğundan eminim. Sorun eğer sadece ses ise bir süre sonra geçmesini beklemek isterim. Bir yere sürtüyor olma ihtimalini düşündüm ve hayır bir yer yok. Tozlarını da temizledim. Acaba Laptopu ters koyup çalıştırır isem bu ne tür sorunlar yaratır?

Ses fandan geliyor emin oldum ters çevirip çalıştırdım. Fanı komple söktüm ve geri taktım. Bir sıcaklıktan sonra fan hafif içeri doğru gidip ses çıkarmaya başlıyor.

Birkaç video izledim. Fan yuvadan çıkarılıp dediğiniz gibi makine yağı sürülüyor @Siyah Martı . Lakin benim fanım çekince yerinden çıkmıyor ve bunu denerken 2 kanadını kırdım. Üstünde yağ için delik yok. Nasıl yağlayabilirim?

Bu forumda okuduğuma göre çıkması gerek. Zorlamalı mıyım ? MSI GE60 0ND Fan rattling/grinding sound temporary fix

Dostum fanın yaprağını da kırmışsın bence servise gönder hem fanı degistirirler hem sorunun çözülür belki

Benimde laptoptan arada bir "Takuoroukotukokruukroku" diye motor sesi geliyordu.Fanın olduğu bölüme vurunca düzeliyordu sonradan söktüğümde anladım ki içine kırık parça kaçmış.Takır tukur sesini o çıkartıyor ama onu bir türlü çıkartamamıştım. Fanın zaten 2 parçasıda kırıktı, garantide dolmuştu bende bilgisayarcıya verdim yeni fan ve klavye takıp içini temizledi sorun düzeldi.(Belki alakalıdır diye yazdım)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı