Çözüldü Notebookuma RAM takınca ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben Acer A315-53 model olan notebook ama RAM takviyesi yapmak istedim. Ve internetten notebookuma uygun 4G RAM sipariş ettim elime ulaştı. Notebooka taktıktan sonra laptop çalıştı fakat ekrana görüntü gelmedi. Bu arada RAM'in oturduğun aldım gibi eminim. Ve notebookuma uygun olan RAM'i aldığıma da eminim. Sizce bunun nedeni nedir ne olur yardım edin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    59,8 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam çizik veya paslanma olmasına gerek yok fabrika çıkışlı hatalar olabiliyor. Diğer slotta deneme şansınız olsaydı belki net bir tanı koyabilirdik. Belleği doğru taktığınızdan eminseniz büyük ihtimalle RAM arızalı. Normal bir durum pek çok kişinin başına gelebiliyor. Böyle bir durumda burada ki arkadaşların da yapabileceği pek bir şey yok.
Şimdi kullandığım notebookun arkada RAM'i kolay takmak için ayrı bir kapak koymuşlar. Bu kapağı açınca sadece bir tane RAM slotu karşıma çıkıyor. Ben önceden de fanı temizlemek için notebookun kapağını açmıştım ve o arka kapağa bağlı olan bir RAM slotu daha göremedim. Büyük ihtimalle diğer RAM slotu klavye tarafında ve klavye tarafını açarken de çok fazla kablo sökmemiz gerektiği için oraya bir zara veririm diye açmaya çekiniyorum.

Hocam çizik veya paslanma olmasına gerek yok fabrika çıkışlı hatalar olabiliyor. Diğer slotta deneme şansınız olsaydı belki net bir tanı koyabilirdik. Belleği doğru taktığınızdan eminseniz büyük ihtimalle RAM arızalı. Normal bir durum pek çok kişinin başına gelebiliyor. Böyle bir durumda burada ki arkadaşların da yapabileceği pek bir şey yok.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı